Videó: Verón műesése, Cantona vicce – tizenegyesekkel (!) nyert Anglia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.11. 08:31
null
Anglia tizenegyesekkel nyert a Soccer Aid World XI ellen (Fotó: AFP)
Legendás labdarúgók, világhírű színészek és zenészek részvételével rendezték meg a már hagyományosnak mondható jótékonysági mérkőzést Anglia és a Soccer Aid World XI elnevezésű együttes között. Az összecsapás több emlékezetes pillanatot, hat gólt és angol sikert hozott – tizenegyesekkel (!).
AZ IGAZI NYERTESEK

A Soccer Aid a UNICEF talán legnagyobb jótékonysági futballeseménye. Legendás labdarúgók, világhírű színészek, zenészek, humoristák mind azért csatlakoznak, hogy minél több pénzt gyűjtsenek a mérkőzés által a beteg gyermekeknek. Az évek során több mint 24 millió font (8.55 milliárd forint) gyűlt össze, melyet a szervezet ételre, vakcinára és tiszta vízre fordít a gyermekek és családok megsegítése céljából.

Az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek-gyorssegélyalapja – vagy ahogyan a legtöbben ismerik: UNICEF – által rendezett jótékonysági meccsen angol hírességek és labdarúgó-legendák játszanak a világválogatottal, amelyben az egykori klasszis játékosokon kívül további neves közéleti személyiségek kapnak szerepet.

Az idei összecsapáson a világválogatottat Usain Bolt, az angolt Olly Murs vezette csapatkapitányként. Az Old Traffordon – a gyep pocsék állapotban volt – a hat gól mellett Juan Sebastian Verón látványos műesése vagy Éric Cantona korábbi kungfurúgásával való viccelődése fűszerezte meg a meccset, amelyen az angol csapat tizenegyesekkel diadalmaskodott – nem túl gyakori jelenség.

Verón műesése

Összefoglaló

A tizenegyespárbaj

JÓTÉKONYSÁGI MÉRKŐZÉS
ANGLIA–SOCCER AID WORLD XI 3–3 – 11-esekkel: 4–3
Anglia:
David Seaman, Mark Wright, Phill Neville, Wes Brown, Mo Farah, Damian Lewis, Myles Stephenson, Danny Murphy, Jeremy Lynch, Olly Murs, Darren Bent. Vezetőedző: Sam Allardyce. Csereként pályára lépett: Paddy McGuiness, Joe Wicks, Michael Owen, Jamie Redknapp, Lee Mack, Robbie Fowler, Freddie Flintoff, Blake Harrison, Jack O'Connell.
Soccer Aid World XI: Edwin van der Sar, Ashley Fongho, Jaap Stam, Kevin Pietersen, Danny O'Carroll, Yaya Touré, Juan Sebastian Verón, Martin Compston, Dan Carter, Robbie Keane, Usain Bolt. Vezetőedző: Harry Redknapp. Csereként pályára lépett: Clarence Seedorf, Robert Pires, Gordon Ramsay, Brendan Cole, Hayden Christensen, Patrick Kluivert, Eric Cantona, Ioan Gruffudd, Nicky Byrne.
G: Bent 12., Lynch 23., Owen 82., ill. Keane 26., Verón 42., Seedorf 59.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik