Videó: társuk végzetes kórja miatt sírt a bajnokcsapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.19. 12:31
null
Forrás: www.sport.cz
A cseh élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának záró mérkőzésén a Viktoria Plzen hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Vysocina Jihlavát, így két körrel a vége előtt biztosította bajnoki címét. A találkozót követően a Plzen futballistái és a vezetők együtt ünnepeltek a szlovák származású csapattársukkal, Marián Cisovskyval, aki ALS-betegségben szenved, így nem tudott részt venni a csapat menetelésében. A közös győzelmet szimbolizálva az alkalmi emelvényre segítették a labdarúgót, akit a szurkolók vastapssal fogadtak.

A szlovák labdarúgó 2011 nyarán igazolt a Viktoria Plzenhez, azonban a legutóbbi felkészülést már nem tudta végigcsinálni a csapattal. A mozgató idegsejtek pusztulásával járó végzetes betegség tünetei egyre erőteljesebbé váltak. Cisovsky az ősszel többször üzent a csapatnak „Küzdök és küzdök, küzdeni fogok!”.

„Kemény embernek tartom magam, de sírtam. Nem azért, mert megnyertük a bajnoki címet, hanem mert megérintett az, ahogy láttam, amikor az emelvényre segítettük. Odaadnám a bajnoki címet Marián egészségéért” – vallotta be érzéseit a Victoria edzője, Miroslav Koubek.

A pálya szélén álló emberek és a nézők a lelátón is felálltak, az egész stadion éljenzett. „A labdarúgók hősök, a legnagyobb közülük Marián Cisovsky!”

Az Ice Bucket Challenge kezdeményezés is az ALS-betegségben szenvedők támogatására jött létre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik