Videó: éppen a földrengésre tervezték az Azték Stadion egész világot megdöbbentő nyílását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.19. 22:03
Napra pontosan 32 évvel a Mexikóvárost sújtó 1985-ös, pusztító erejű földrengést követően kedden újra ilyen természeti csapás sújtotta a mexikói fővárost. A legendás Azték Stadion épségben megúszta, bár napvilágot látott egy videó, amely alapján azt is hihetnénk, hogy súlyosan károsodott.

A két vb-döntőnek (1970, 1986) is helyt adó, 87 ezer férőhelyes létesítmény egyik lelátója a földrengés következtében látszólag egyszerűen szétnyílt. Az esetről videó is készült, a felvétel bejárta a világot.

Azonban mint később kiderült, amin az egész világ szörnyülködött, azt a stadion üzemeltetői a legnagyobb örömmel figyelték. A lelátó elemei ugyanis nem a természeti csapás miatt távolodtak el egymástól, azokat direkt így építették, éppen az esetleges földrengésekre felkészülve, a nagyobb károkat megelőzendő.

Azaz tökéletesen működött az Azték Stadion kármentesítő nyílása, amely egy, napokkal a földrengés előtt készült fotón is jól látható:

Kedd este az América labdarúgócsapata a Cruz Azullal játszott volna az Azték Stadionban a Mexikói Kupa nyolcaddöntőjében, ám a mérkőzést a földrengés miatt elhalasztották.

A FÖLDRENGÉS – ÉS AHOGY A RÉS „DOLGOZIK”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik