Videó: mint Messi Boatenget, úgy ültette le Pelé a „Császárt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.04. 15:26
1968-at írtunk. December 14-e,  szombati nap volt. A világ legerősebb labdarúgó-válogatottjai közül kettő találkozott egymással, Brazília a nyugatnémet nemzeti tizenegyet látta vendégül a híres Maracana Stadionban. A házigazdáknál többek között a legendás Pelé, míg a németeknél Franz Beckenbauer, a későbbi „Császár" is pályára lépett. Ami pedig ezek után következett…  

Noha a mérkőzés végeredménye 2–2 lett, az biztos, hogy Pelé két vállra fektette Beckenbauert, a világ leendő (vagy talán már akkori?) legjobb védőjét. Az összecsapás számunkra is emlékezetes lehet, hiszen egy magyar játékvezető, Zsolt István dirigálta.Pelé két vállra fektette Beckenbauert, a világ leendő (vagy talán már akkori?) legjobb védőjét. Az összecsapás számunkra is emlékezetes lehet, hiszen egy magyar játékvezető, Zsolt István dirigálta.

Micsoda felvételek!

Pelé vs. Beckenbauer


Dél-amerikai–német párharcokból sosem lehet elég, emlékezzünk csak arra, amikor az argentin Lionel Messi csinált bolondot Jérome Boatengből, a Bayern München hátvédjéből a Bajnokok Ligája 2014–2015-ös kiírásának elődöntőjében. Kísérteties a hasonlóság!

Lionel Messi vs Jérome Boateng

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik