Videó: félpályás és fenékkel szerzett - 2014 TOP 10 öngólja

LENGYEL PÉTERLENGYEL PÉTER
Vágólapra másolva!
2015.01.01. 19:22
A mögöttünk hagyott esztendőben számos öngól esett a világ futballpályáin: „szereztek” fejjel, lábbal, fenékkel, kapásból és sok megpattanás után is. A tíz leglátványosabbat, legemlékezetesebbet gyűjtöttük össze.

Kapáslövéssel került be összeállításunkbaSantiago Vergini, a Sunderland játékosa. A védő a Southampton ellen emelte át a saját kapusát villámgyors mozdulattal.Santiago Vergini, a Sunderland játékosa. A védő a Southampton ellen emelte át a saját kapusát villámgyors mozdulattal.

Milan Gajic még Vergininél isnagyobb öngólt lőtt kapásból: a svájci Young Boys játékosa a St. Gallen elleni mérkőzésen futtából bombázta kapuba az ellenfél által elé fejelt labdát.



A Hamburg a 93. percben 1–0-ra vezetett a Werder elleni hazai bajnokin, amikor négyen vihették a labdát a vendégek kapusára. Hogy ebből miként lett a kapuvédő, Raphael Wolf öngólja – ritka balszerencsés mozdulat volt, az egyszer biztos.

Egy világbajnok is található a listánkon: a brazíliai vb-döntőről részben kellemetlen emlékeket (vagy inkább semmilyet) őrző Christoph Kramer a Borussia Dortmundnak nyerte meg a Borussia Mönchengladbach elleni meccsetegy majdnem félpályás találattal– „apró” szépséghiba, hogy Kramer a Gladbach játékosa…

A német regionális ligában szereplő ViktoriaAschaffenburg játékosa, az afgán Zamir Daudi külsővel csavart felszabadítási kísérlete igén látványos esésben és öngólban végződött, pedig nem tűnt nehéz feladatnak kirúgni a labdát a kapufa után.

A Lazio védője, Michael Ciani is sikertelenül próbálta megszelídíteni a labdát saját kapuja előtt, az ő bravúrja abból állt, hogy luftot rúgva még egy kötényt is kiosztott a kapusának.

Az év legviccesebb jelenete címre jó eséllyel pályázhatna az az eseménysor, aminek végén a Legia gólt jegyzett Fatih Öztürk révén a Trabzonspor ellen az Európa-ligában. Nem is kíséreljük meg leírni, mi minden történt néhány másodperc alatt: ezt látni kell!

Egy öngól önmagában is rossz érzés, pláne, ha előtte kétszer fejbe is rúgják az embert: így járt az Augsburg kapusa, Marwin Hitz még tavasszal. Szegény, kis híján még el is ájult.

A brazil másodosztályban szereplő Boa Esporte kapusa védőtársa felszabadítását juttatta a hálóba, méghozzá pazar csukafejessel.

Fejjel és lábbal elért öngólt is láthattunk már az összeállításban, az utolsó azonban kétségkívül egyediaz utolsóként labdát érintő testrész miatt: szintén egy alsóbb osztályú brazil meccsen (úgy látszik, ott 2014-ben valami furcsa volt a levegőben) a védő a csatár szorításában a fenekével esett rá a labdára, amely felpattanva védhetetlenül hullott át a kapus felett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik