Videó: dinamit van a lábában a brazil szupertehetségnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.20. 08:45
Tolonganak a játékos-megfigyelők a dél-amerikai U20-as kontinensviadalon, egyben világbajnoki selejtezőn, méghozzá jó okkal: a futballisták krémjére alighanem hamarosan európai karrier vár. A Fluminense 18 éves támadója, Kenedy Venezuela hálójába lőtt egészen pazar gólt a 2–0-s brazil győzelemmel végződött mérkőzésen. Kenedy gólja 0:53-tól látható.

Három forduló után az A-csoportot a hatpontos Argentína és Paraguay vezeti a hárompontos Ecuador és Peru, valamint a pont nélkül szerénykedő Bolívia előtt. A B-csoportban egyaránt hatpontos Uruguay és Brazília (de már csak az uruk százszázalékosak, miután legyőzték a brazilokat), Kolumbia és Chile három ponttal, Venezuela pont nélkül áll. A két csoportból három-három csapat jut tovább, hogy aztán megmérkőzzön a bajnoki címért a hagyományos hexagonáltornán. Az első négy helyezett kijut a 2015-ös, új-zélandi U20-as világbajnokságra, melyen a magyar korosztályos válogatott is szerepel.

A tornán az ázsiai, óceániai és európai helyek már elkeltek, Afrikában, a CONCACAF-zónában és Dél-Amerikában még zajlik a selejtező.

AZ U20-AS VB MEZŐNYE
Ázsia:
Észak-Korea, Katar, Mianmar, Üzbegisztán
Afrika: 4 kiadó hely
CONCACAF: Mexikó, 3 kiadó hely
Dél-Amerika: 4 kiadó hely
Óceánia: Fidzsi-szigetek, Új-Zéland (házigazda)
Európa: Ausztria, Magyarország, Németország, Portugália, Szerbia, Ukrajna

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik