Videó: az alelnök pénzt osztott az ellenfél játékosainak – vizsgálat indult

Vágólapra másolva!
2021.09.24. 13:17
null
A 60 éves Ronnie Brunswijk saját csapatában lépett pályára a CONCACAF-ligában (Fotó: AFP)
Szerdán beszámoltunk róla, hogy a suriname-i alelnök, a 60 esztendős Ronnie Brunswijk pályára lépett a tulajdonában álló Inter Moengotapoéban a CONCACAF Bajnokok Ligája előszobájának számító CONCACAF-ligában. A politikus a nemzetközi klubmeccsen pályára lépők közül immár a legidősebbnek számít, de üröm az örömben, hogy a Sky Sports információi szerint az észak- és közép-amerikai, valamint a karibi térség (CONCACAF) labdarúgó-szövetsége vizsgálatot indított vele szemben, amiért pénzt osztott az ellenfél játékosainak.

 

Mozgalmas napja volt Ronnie Brunswijknek kedden, amikor csapatkapitányként a fiával, Damian Brunswijkkelkaröltve játszott a Moengotapoe színeiben a C. D. Olimpia elleni meccsen, amelyen 6–0-ra kikaptak az alelnökről elnevezett Ronnie Brunswijk Stadionban.

A mérkőzés után az egyik közösségi oldalon megjelent egy videó, melyen az látható, hogy az Interpol által drogcsempészetért körözött politikus félmeztelenül az ellenfél játékosainak pénzt oszt a vendégek öltözőjében. A beszámolók szerint később egy aláírt C. D. Olimpia-mezzel távozott a helyiségből – a gesztus nem tetszett a CONCACAF-nak, a szervezet sajtóközleményében az áll, hogy eljárás indul a 60 éves Ronnie Brunswijk ellen.

A New York Times azt írja, hogy a korábbi gerillavezér Brunswijk szeret jótékonykodni, a Dél-Amerika északi részén fekvő Suriname-ban Robin Hoodként emlegetik, mivel egy bank kifosztását követően szétosztotta a zsákmányt a lakosság között. De arra is volt precedens, hogy egy helikopterből szórt ki pénzt a lakosságnak.

A suriname-i alelnöknek jócskán van vaj a füle mögött, 2005-ben például fegyverrel fenyegetőzött egy futballmeccsen, 2012-ben pedig egy évre eltiltották, amikor az egyik játékvezető döntéseit élesen kritizálta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik