Videó: amikor Ronaldo még Ronaldinhóként lőtt gólt a mieinknek

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.05.12. 08:26
null
A magyar olimpiai válogatottat 3–1-re legyőző brazil csapat (Fotó: <a href="https://twitter.com/90sfootball/status/976518819043860480/photo/1">90s Football</a>)
A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most huszonnégy évet megyünk vissza az időben, amikor a magyar labdarúgó-válogatott összeakadt az ötkarikás játékokon két legendás csapattal.


A kilencvenes években a magyar futball újjászületését várták az olyan fiataloktól, mint Szűcs Lajos, Sáfár Szabolcs, Sebők Vilmos, Lendvai Miklós, Dombi Tibor, Egressy Gábor, Sándor Tamás, Szanyó Károly, Lisztes Krisztián, Madar Csaba vagy Zavadszky Gábor, akik erős ellenfelekkel szemben kiharcolták az 1996-os olimpiai részvételt. Ugyan nem a legjobb előjelekkel indultak el Atlantába Dunai Antal és Bene Ferenc legényei, de nem ezen úszott el a jobb szereplés, hanem a sorsoláson, ugyanis csoportunkban előbb nagy csatában kikaptunk Nigériától, majd következett Brazília.

A Dida, Zé María, Aldair, Flávio Conceicao, Roberto Carlos, Bebeto, Juninho Paulista, Rivaldo, Sávio, Zé Elias, Marcelinho, Luizao, Ronaldo sorral, azaz korábbi és későbbi világbajnokkal, az 1998-as brazil vb-csapat magjával (szövetségi kapitányuk is Mário Zagallo volt). Ehhez képest csak 3–1-re kaptunk ki, Madar Csaba okos gólt fejelt, a braziloknál Ronaldo (aki akkor még Ronaldinho néven szerepelt, mert a keretben rajta kívül volt még egy Ronaldo), Juninho és Bebeto talált be. Ráadásul a 72. perctől, Sebők Vilmos kiállítása miatt 10 emberrel játszott a magyar csapat.

Sajnos a harmadik mérkőzésen a japánok jobban bírták a hajrát, így győzelem nélkül zártuk mindeddig utolsó olimpiánkat. A tornát Nigéria nyerte meg, a döntőben a Celestine Babayaro, Taribo West, Nwankwo Kanu, Uche Okechukwu, Emmanuel Amunike, Tijani Babangida, Jay-Jay Okocha, Victor Ikpeba, Daniel Amokachi és Sunday Oliseh fémjelezte gárda 3–2-re győzte le az olimpiára a Hernán Crespo, Roberto Ayala, José Chamot, Javier Zanetti, Matías Almeyda, Roberto Sensini, Claudio López, Diego Simeone, Ariel Ortega, Marcelo Gallardo sorral érkező argentinokat. Az elődöntőben a brazilokat verték meg az afrikaiak 4–3-ra, aranygóllal.


A videó a YouTube-ra átkattintva tekinthető meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik