Videó: amikor magyar gól döntött Zico, a Fehér Pelé búcsúmérkőzésén

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.06.21. 07:15
null
Világválogatottnak lenni mindig nagy öröm (Fotó:<a href="https://www.fourfourtwo.hu/visszajatszas/amikor-negy-magyar-volt-a-vilagvalogatottban-fourfourtwo-hu-70093/">FourFourTwo</a>)
Éledezik a sportvilág a koronavírus-járvány után, de rendületlenül folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Ezúttal 1989-ig lépünk vissza az időben, amikor Zico európai búcsúmérkőzésén Détári Lajos győztes gólt szerzett.


Kétségtelen, sok remek labdarúgót adott a világnak Brazília, az egyik legnagyobb brazil varázsló Zico volt, aki mindent is tudott a labdával. Klasszisára jellemző, hogy három kontinensen rendeztek neki búcsúmérkőzést, a dél-amerikaira és az európaira meghívták Détári Lajost is, aki az utóbbi gálán győztes gólt vágott. Az udinei találkozón 2–1-re nyert a világválogatott Brazília ellen.

„Zicónak azóta is tartozom egy bocsánatkéréssel” – írta életrajzi könyvében a magyar klasszis, akihez a mérkőzés után odament az AS Roma edzője, Nils Liedholm (a világválogatott mestere!), és azt mondta neki, szeretné szerződtetni.

Ebből nem lett semmi, de egy év múlva Détári a brazíliai gálamérkőzésen is részt vehetett a világválogatottban, amelyben Rinat Daszajev, Michel Preud'homme, Eric Gerets, Dragan Sztojkovics, Carlos Valderrama, Szinisa Mihajlovics, Tanju Colak, Enzo Francescoli, Sergio Goycochea, Thomas N'Kono, René Higuita, Júlio César, Oscar Ruggeri, Szergej Alejnyikov, Michel, Alemao, Carlo Ancelotti, Gheorghe Hagi és Martín Vázquez is szerepelt. A két mérkőzést 115 ezeren látták a helyszínen.

Détári gólja 3:50-től

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik