Videó: amikor De Jong brutálisan mellbe talpalta Xabi Alonsót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.03. 19:44
null
A szabálytalanság, ami mindenki emlékezetébe beleégett (Fotó: Twitter)<br />
A koronavírus megbénította a sportvilágot, és lassan már nem marad olyan ország, ahol még rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket. Mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Ezúttal egy emlékezetes  szabálytalanságot vettünk elő: amikor a 2010-es labdarúgó-világbajnokság döntőjében Nigel de Jong mellbe talpalta Xabi Alonsót – és nem állították ki érte…

A 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság döntője szoros és kemény összecsapást hozott: a mérkőzésen 14 sárga lapot és egy piros lapot osztott ki Howard Webb játékvezető, azonban nem a legbrutálisabb szabálytalanságért járt a piros lap.

A találkozó 28. percében a hollandok védekező középpályása, Nigel de Jong egy karaterúgással mellbe talpalta a spanyolok játékosát, Xabi Alonsót. A brutális szabálytalanság ellenére csupán sárga lapot kapott a játékvezetőtől. Az ütközés talán még Andrés Iniesta 116. percben szerzett góljánál is több embernek ragadt meg az emlékezetében. Xabi Alonso szerencsére megúszta komolyabb sérülés nélkül, és tudta folytatni a mérkőzést.

Howard Webb, a döntő játékvezetője hat évvel később, 2016-ban árulta el önéletrajzi könyvében, hogy miért nem adott piros lapot Nigel de Jong szabálytalanságáért:

A szabálytalanság pillanatában közvetlenül Xabi Alonso mögött helyezkedtem el, körülbelül tíz méterre voltam az esettől, tehát nem láttam, hogy ténylegesen melyik testrésszel történt az ütközés– mondta az angol bíró.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik