Videó: amikor a Pécs megszorongatta Alex Ferguson MU-ját

Vágólapra másolva!
2020.07.16. 16:08
null
Czéh László helyzete (Fotó: Youtube)
Éledezik a sportvilág a koronavírus-járvány után, de rendületlenül folytatjuk a videós múltidéző sorozatunkat. Ezúttal 1990-ig ugrunk vissza az időben, amikor a Pécsi MSC ugyan kiesett a KEK-ből a Manchester United ellen, de kihozták magukból a maximumot a magyar játékosok.

Ugyan még nem volt Sir, de remek csapata volt Alex Fergusonnak 1990-ben, Viv Andersonnal, Gary Pallisterrel, Steve Bruce-szal, Brian McClairrel, Neil Webb-bel, Lee Sharpe-pal és Mark Hughes-zal, ezért is dicséretes, hogy a KEK-ben a Pécs nem omlott össze Manchesterben a két korai kapott gól után sem, odahaza pedig az első félidőben több helyzetet is kialakított a „Munkás”, amely a végére azért alaposan elfáradt a számára szokatlan tempóban.

Idézzük fel a visszavágó pécsi csapatát, amelyben természetesen nem volt még idegenlégiós: Bodnár L. – Kónya, Braun, Balog Z., Palaczky – Megyeri, Bérczy, Czérna – Czéh – Lovász, Lehota (Bojás, 72.). A feladat adott a mostani NB II-es pécsi garnitúrának, legalább Megyeri Károlyékhoz kellene felnőniük. Az MU pedig megnyerte a KEK-et, a döntőben az FC Barcelonát legyőzve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik