Videó: a csodagól, amiről senki nem beszél, mégis érdemes

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.09.13. 12:22
Vélhetően nem sokan hallottak róla, de a válogatott játéknapok talán legszebb gólját szerezte kedden a jemeni válogatott játékosa, Mohszen Mohammed. A Szaúd-Arábia elleni mérkőzésen a nyolcadik percben, ollózó mozdulattal talált a kapuba. A győzelemhez mindazonáltal ez sem volt elég, 2–2-es döntetlennel ért véget a találkozó, ám a jemeni polgárháború sújtotta ország nemzeti csapatának már ez is nagy tett.

A jemeni nemzeti csapat szinte lehetetlen körülmények között maradt életben az utóbbi években: a 2015 óta zajló véres polgárháború miatt csaknem három éve nincs szervezett futballbajnokság, a játékosok alig edzenek együtt, és évekig nem volt szövetségi kapitány sem – írja a többek között ázsiai futballra szakosodóbabagol.net.

Ezen körülmények között ikszeltek most a helyi viszonyok szerint erősnek számító Szaúd-Arábiával vb- selejtezőn (fontos megjegyezni, hogy részben a szaúdiak támogatják a jemeni futballt), 2019-ben kvalifikálták magukat az Ázsia-kupára (történetük során először), és a 2022-es világbajnoki selejtezősorozatban a D-csoport harmadik helyén állnak. babagol.net.

Ezen körülmények között ikszeltek most a helyi viszonyok szerint erősnek számító Szaúd-Arábiával vb- selejtezőn (fontos megjegyezni, hogy részben a szaúdiak támogatják a jemeni futballt), 2019-ben kvalifikálták magukat az Ázsia-kupára (történetük során először), és a 2022-es világbajnoki selejtezősorozatban a D-csoport harmadik helyén állnak.

BabaGol on Twitter

Yemen Goal of the year without a doubt. The people, the team, the story. What a closure for the #internationalbreak https://t.co/wwwR6xbLSX



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik