Venezuela: világhírű kapitányra nem volt pénz, övé lett a kispad

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.04.02. 18:29
Noel Sanvicente helyett Rafael Dudamel irányítja szövetségi kapitányként a venezuelai labdarúgó-válogatottat.

Sanvicente azért mondott le, mert csapata rendkívül gyengén szerepelt a 2018-as oroszországi világbajnokság kontinentális selejtezőcsoportjában: hat forduló után mindössze egy ponttal a tabella utolsó, tizedik helyén áll.

A dél-amerikai ország sportági szövetségének (FVF) szombati sajtótájékoztatóján Laureano González elnök kifejtette, hogy világszínvonalú külföldi edzőt akartak szerződtetni a válogatott élére, ehhez azonban nincs elég pénzük, részben ezért is esett a választás a korábbi kapusra, a 43 éves Dudamelre.

A Venezuelát sújtó súlyos infláció miatt az FVF főtámogatója, az állami tulajdonú PDVSA olajtársaság hónapok óta nem fizetett, már nyolcmillió dollárral (2,2 milliárd forint) tartozik, és más szponzorok sem utaltak a szövetségnek.

Dudamel játékosként Kolumbiában töltötte pályafutása jelentős részét, a venezuelai válogatottban 56 meccsen védett, és egyszer – 1996-ban, az Argentína elleni világbajnoki selejtezőn – gólt is szerzett. Edzőként 2010 óta tevékenykedik, mostani szerződése 2017-ig szól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik