Vb 2022: a PL vezetője csalódott a téli időpont miatt

Vágólapra másolva!
2015.02.24. 14:10
Richard Scudamore, az angol Premier League vezetője „nagyon csalódott” azért, mert a FIFA által életre hívott munkacsoport azt javasolja, hogy novemberben és decemberben legyen a 2022-es katari világbajnokság.

A brit szakember a keddi döntés után a BBC-nek azt mondta: „Ez kiábrándító és rossz ötlet, az európai szövetség cserben hagyott minket.” Az európai klubok és ligák korábban már jelezték, ha télen játszanák a világbajnokságot, akkor az aktuális bajnoki szezonokat nagyjából két hónapig szüneteltetni kellene.

A felháborodás Angliában a legnagyobb, a Premier League-ben ugyanis hagyományosan decemberben, a karácsonyi ünnepek és szilveszter környékén a legsűrűbb a versenynaptár. Az afrikai konföderációnak pedig azért jelent gondot a november-decemberi vb, mert 2023 januárjában rendeznék az Afrika-kupát Guineában.

A munkabizottság javaslatáról Szalman bin Ebrahim al-Kalifa sejk, az ázsiai konföderáció, egyben a testület vezetője számolt be Dohában, s hozzátette, március 19-20-án, amikor a FIFA végrehajtó bizottsága Zürichben meghozza a végső döntést, valamennyi lehetséges változatot áttekintik.

Az eredeti, június-júliusi időpontot már a helyszínkiválasztás után sokan támadták a várható nagy melegre hivatkozva. A munkacsoport kedden elvetette a nyári rendezést, akárcsak az európai klubok (ECA) és az európai profi ligák (EPFL) által javasolt május környéki időpontot. A FIFA kedden közleményben jelezte, hogy a munkabizottság által javasolt időpontot mind a hat konföderáció támogatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik