Vb 2022: elhatárolódott a bojkottról szóló cikktől a Local

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.17. 16:28
A svájci The Local tagadta, hogy köze lenne ahhoz a portálnak tulajdonított hírhez, mely szerint öt arab ország (és egy hatodik állam) kilátásba helyezte a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA) a 2022-es világbajnokság bojkottját.

„Nem a Local munkatársai írták, publikálták, illetve tették elérhetetlenné a cikket, így a honlap semmilyen helyreigazításra nem köteles” – nyilatkozta a társalapító James Savage, aki hozzátette: a cikk egy olyan internetes oldalon jelent meg, amely csak hasonlít a Local honlapjához.„Nem a Local munkatársai írták, publikálták, illetve tették elérhetetlenné a cikket, így a honlap semmilyen helyreigazításra nem köteles” – nyilatkozta a társalapító James Savage, aki hozzátette: a cikk egy olyan internetes oldalon jelent meg, amely csak hasonlít a Local honlapjához.

Az anyagban Gianni Infantino FIFA-elnök arról „nyilatkozott”, hogy Szaúd-Arábia, Jemen, Mauritius, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Egyiptom közösen levelet írt a szövetségnek, s a FIFA Kódex 85. cikkelyére hivatkozva kérték, hogy az Öböl menti válság miatt ne Katar adjon otthont a vb-nek. Ellenkező esetben a hat ország bojkottal fenyegetőzött.

A FIFA utóbb közölte, hogy Infantino soha nem kapott ilyen tartalmú levelet, és a témában soha nem adott nyilatkozatot.

Június elején nyolc ország, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Egyiptom, Líbia, Jemen, Mauritius és a Maldív-szigetek jelentette be, hogy megszakítja diplomáciai kapcsolatait Katarral.

Arra hivatkoztak, hogy Doha terroristákat támogat, és beavatkozik a belügyeikbe. Közülük több állam további intézkedésként megszakította a tengeri és a légi közlekedést is Katarral, egyúttal kiutasították a Perzsa-öböl nyugati felén fekvő ország diplomatáit és állampolgárait is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik