Vb 2022: a legendás ausztrál kapus halálesettől tart

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.10. 20:11
A Chelsea ausztrál kapusa, a 109-szeres válogatott Mark Schwarzer szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) akkor döbben majd rá, hogy rossz döntés volt Katarnak ítélni 2022-es világbajnokság rendezési jogát, amikor valamelyik futballista életét veszti a rekkenő hőség miatt.

A 42 esztendős kapuvédő védett már kánikulában, így pontosan tudja, mi vár a játékosokra – feltéve, ha a vb-t a szokásos júniusi, júliusi időszakban rendezik meg.

„Az emberek amiatt panaszkodnak, hogy túl meleg van. Játszottam ott világbajnoki selejtezőt júniusban, és megerősíthetem az álláspontjukat. Ománban volt a mérkőzésünk, a hőmérő negyvenhárom fokot mutatott” – emlékezett vissza a 2012 júniusában rendezett összecsapásra Schwarzer. Az említett közel-keleti állam nem határos Katarral, de ugyanabban az éghajlati övezetben fekszik.

A Fulham korábbi, a Chelsea jelenlegi játékosa tragédiától tart a nyolc év múlva sorra kerülő világeseményen.

„Muszáj megakadályozni, hogy a nyáron meccseket játszanak az országban. Szomorú, hogy ezt mondom, de lehet, hogy csak akkor tennének lépéseket az illetékesek, ha két vagy három labdarúgó életét veszítené a pályán. Nevetséges, hogy ilyen körülmények között kellene futballozni, nem is értem, miért folyik még ezen a vita” – hőzöngött az ausztrál kapus.

Schwarzer hozzátette, a végrehajtó bizottság tagjai már a saját bőrükön is megtapasztalhatták, hogy mekkora hőség uralkodik Katarban, de még mindig kitartanak amellett, hogy az arab országban rendezzék a világbajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik