Vb 2022: a katariak nem tudnak törvénytelenségről

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.03.18. 15:14
A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottsága azt állítja, nincs tudomása arról, hogy az ország futballszövetségének volt elnöke fizetett volna egy korábbi FIFA-alelnöknek a pályázatuk támogatásáért cserébe a kandidálás során.   

„A szervezőbizottság szigorúan betartotta a nemzetközi szövetség szabályait és mindenben megfelelt az etikai előírásoknak is” – áll a szervezők közleményében.

Amint arról korábban már beszámoltunk: a Daily Telegraph című brit napilap keddi számában azt állította, hogy egy, a Mohamed Bin Hammam irányítása alatt álló vállalat 1.2 millió dollárt fizetett Jack Warnernek, az észak- és közép-amerikai, illetve a karibi térséget magában foglaló CONCACAF konföderáció volt vezetőjének a támogatásért.

A lap azt is tudni véli, hogy az összeget Warner egyik cége két héttel a voksolás után kapta meg, amelyen Katar az Egyesült Államokkal, Ausztráliával, Japánnal és a Koreai Köztársasággal szemben elnyerte a rendezési jogot.

Mohamed bin Hammamot, az ázsiai konföderáció (AFC) volt elnökét a FIFA korábban életre szóló eltiltással büntette, mert bizonyítottnak látta, hogy részt vett egy 2011-es megvesztegetési botrányban, amikor a FIFA elnöki posztjára kandidált, s többek között éppen a trinidadi Jack Warnert próbálta rábírni a támogatására pénzért cserébe. Utóbbi az ügy kapcsán lemondott a FIFA alelnöki és a CONCACAF elnöki posztjáról, ezek után pedig ejtették az ellene felhozott vesztegetési vádakat

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik