Vb 2022: a katariak ígérik, kesztyűs kézzel bánnak az alkoholt fogyasztókkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.08. 22:00
A különböző kultúrák találkozásának egyik fontos pontja lesz a katari,  2022-es labdarúgó-világbajnokság, amelyre a rendezők félmillió, nem arab világból érkező látogatót várnak.

A katari szervezők máris kiadtak egy közleményt, miszerint speciális bíróságokat állítanak fel, amelyek a muszlim állam a közterekre vonatkozó szigorú alkoholtilalmát megszegő látogatók fölött ítélkezik majd, „gyorsan és igen udvariasan”.

Katar egyébként jelenleg is engedélyezi az alkoholfogyasztást, de csakis egyes elit szállodákban, ám a nyilvános helyekre merészkedő részegeket megbüntetik – a rendezők éppen ezért hoznak majd létre a vb alatt speciális zónákat, ahol nyilvánosan is lehet alkoholos italokat fogyasztani.

A 2010-es vébé alatt Dél-Afrikában 56 speciális bíróság működött, innen vették az ötletet a katariak. A FIFA is támogatja a katariak engedékenységét, már csak azért is, mert a torna egyik főszponzora egy sörgyár.

2014-ben a brazilok nem szerettek volna alkoholt árusítani a stadionokban a mérkőzések alatt, de a FIFA nyomására erről le kellett tenniük.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik