Vb 2018: Hulk mégsem sorsol, botrányszag a levegőben

Vágólapra másolva!
2015.07.24. 11:59
Hulk, a Zenit brazil válogatott támadója mégsem vesz részt a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság szombati sorsolásán, aminek van hivatalos és nem hivatalos magyarázata is a nemzetközi sajtóban.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség közleménye szerint Hulknak klubfeladatai adódtak, ám a nemzetközi sajtó tamáskodik, hiszen a szentpéterváriak bajnoki programja – vasárnap meccs vár rájuk – már akkor ismert volt, amikor a csatárt felkérték a feladatra.

Az európai sajtó azt gyanítja, hogy Hulk nemkívánatos szereplő a sorsoláson, miután hétfőn a következőket nyilatkozta a Zenit edzésén megjelenő újságíróknak:

„Oroszországban majdnem minden mérkőzésen történnek rasszista incidensek, csakhogy a világ nem értesül erről, mert próbálják elkendőzni a jelenséget” – idézte a nemzetközi sajtó Hulk szavait, amelyek alighanem kicsapták a biztosítékot a szervezőknél.

Hulkot a korábbi orosz válogatott labdarúgó, Alekszej Szmertyin helyettesíti a ceremónián.

Az orosz futball nagy egyéniségei közül Alekszandr Kerzsakov és Rinat Daszajev is szerepel majd, míg a közelmúlt nemzetközi sztárjai közül többek között Ronaldónak, Fabio Cannavarónak, Oliver Bierhoffnak, valamint a ma is aktív Diego Forlánnak és Samuel Eto’ónak jut feladat a sorsolás során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik