Vb 2018: a sportminiszter elismerte, vannak lemaradások

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.11. 08:34
Vitalij Mutko orosz sportminiszter szerint országuk nincs kritikus lemaradásban a 2018-as labdarúgó-világbajnokság előkészületeiben.

„Nincsenek olyan lemaradások, amelyek nagy riadalomra adhatnának okot. Bizonyos lemaradások persze vannak, de ezek kiküszöbölése szinte lehetetlen. A célunk, hogy 2017-ben az összes munkagép elhagyja a stadionokat, és elkezdődhessen a gyepszőnyegek telepítése” – nyilatkozta Mutko szerdán.

A miniszter elismerte, hogy bizonyos repülőterek és szállodák építésével is késésben vannak.

Elárulta, hogy havonta egyszer jelenteniük kell Vlagyimir Putyin elnöknek, közben pedig helyszíni szemléket és megbeszéléseket tartanak.

A szentpétervári arénáról elmondta: vélhetően decemberben elkészül, és a jövő év elején kezdődhetnek benne az apróbb munkálatok.

„Szentpétervár kulcsfontosságú város a Konföderációs Kupa miatt, mert nincs olyan helyszín, amellyel kiválthatnánk. Meghallgattuk a kormányzó jelentését. Ha megvalósítják az elhangzottakat, minden rendben lesz” – tette hozzá Mutko.

Elmondása szerint Kazanyban már az infrastruktúra és a repülőtér is készen áll.

„Vannak kisebb problémák a stadionban, de a munkálatok zajlanak. Októberben teljesen kész lesz, meccseket is lehet majd benne játszani” – közölte.

A 2018-as világbajnokságra június 14. és július 15. között kerül sor tizenegy orosz város – Moszkva, Szentpétervár, Kazany, Nyizsnyij Novgorod, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Jekatyerinburg, Szamara, Szocsi és Rosztov-Don – 12 stadionjában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik