Vb 2018: a FIFA elégedett a jegyértékesítés ütemével

Vágólapra másolva!
2018.03.20. 17:21
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elégedett a nyári oroszországi labdarúgó-világbajnokság jegyértékesítésének ütemével.

A FIFA a múlt héten jelentette be, hogy csaknem 1.7 millió jegy kelt el az első szakaszban, illetve a második szakasz első időszakában.

Colin Smith versenyigazgató kedden Jekatyerinburgban elmondta, a FIFA rendkívül elégedett, amiért ilyen jó ütemben fogynak a belépők, és a nemzetközi szövetségnél bíznak benne, hogy a torna rajtjáig az összes jegy gazdára talál.

A második szakasz második időszaka április 3-ig tart, a harmadik szakasz pedig április 18-án veszi kezdetét.

A világbajnokságra június 14. és július 15. között kerül sor 11 orosz város – Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kazany, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Rosztov-Don, Nyizsnyij Novgorod, Jekatyerinburg és Szamara – 12 stadionjában.

Colin Smith arra is kitért, hogy a jekatyerinburgi aréna készen áll a tesztmérkőzésekre és a világbajnokságra.

A FIFA küldöttsége az ellenőrzés során – a stadionon kívül – különös figyelmet fordít a közlekedési infrastruktúra, a szálláshelyzet és a repülőtér felmérésére, hogy minden összhangban legyen a nemzetközi szabványokkal.

Az 1957-ben épített stadiont 2015 szeptemberében kezdték felújítani. A nyitó mérkőzése április 1-jén lesz, amikor az FK Ural a Rubin Kazanyt fogadja az orosz élvonalban. A 35 ezer fős befogadóképességű létesítményben négy találkozót rendeznek a vb-n.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik