Vb 2014: Brazília nem viselne el egy 1950-eshez hasonló kudarcot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.12.03. 15:15
Az ország sportminisztere szerint a brazil labdarúgó-válogatott nem járhat úgy a 2014-es, hazai rendezésű világbajnokságon, mint az első, 1950-es brazíliai vb-n, amikor a döntőben kapott ki Uruguay legjobbjaitól.

Aldo Rebelo hétfőn külföldi újságíróknak tartott beszélgetésen mondta el, hogy a Maracana Stadionban 62 éve rendezett – s mintegy 200 ezer néző előtt játszott – döntő 2–1-es elvesztése nemzeti tragédiát jelentett Brazíliában, és az országban az elkeseredettséget csak növelte, hogy éppen Uruguay győzte le a csapatot.

„Olyan volt, mint ha a kisöcsédtől kaptál volna ki” – érzékeltette a lakosság akkori érzéseit a politikus hozzátéve, hogy a braziloknak Argentínától szintén hasonló érzés lenne kikapni a döntőben. „Az egész ország vesztesnek érezte magát, s ezt az érzést csak az 1958-as vb-győzelem változtatta meg.”

A miniszter a brazilok esélyeiről magabiztosan nyilatkozott, mert úgy látja, országa csapatának vannak a legjobb játékosai a világon. Szerinte azonban csak úgy nyerhetnek majd, ha a saját játékukat játsszák, s nem próbálják meg az európai futballt átvenni.

„A mi futballunk különbözik az európai csapatokétól, mi a kreativitásra, a technikai tudásra építünk, míg náluk a taktikán és a csapatjátékon van a hangsúly, ha mi megpróbálnánk másolni őket, biztosan veszítenénk” – fejtette ki véleményét, hozzátéve, örül annak, hogy újra Luiz Felipe Scolari, a válogatottat 2002-ben vb-győzelemre vezető tréner lett a szövetségi kapitány.

Hét hónappal a jövő évi Konföderációs Kupa előtt Rebelo jelezte, biztos benne, hogy idejében elkészülnek mindennel az eseményre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik