USA: Donovant érdekelné az amerikai szövetség elnöki posztja

Vágólapra másolva!
2017.10.19. 11:24
Landon Donovan 157-szeres válogatott játékos fontolgatja, hogy pályázik az Egyesült Államok labdarúgó-szövetségének (USSF) elnöki posztjára.

A Sports Illustrated magazin és az ESPN televízió értesülése szerint Donovan – aki Clint Dempseyvel holtversenyben gólrekordere az amerikai nemzeti csapatnak és sokak szerint minden idők legjobb amerikai futballistája – megkezdte az egyeztetéseket a sportág amerikai vezetőivel.

A 35 éves sportember tavaly fejezte be játékos-pályafutását, azóta televíziós szakkommentátorként tevékenykedett, illetve azt tervezi, hogy San Diegó-i csapatot indít a profi bajnokságban, az MLS-ben.

A hivatalos jelentkezést az elnöki posztra december 12-ig kell benyújtani, a tisztújítás február elején lesz Orlandóban. Eddig Steve Gans bostoni ügyvéd és Paul Lapointe üzletember jelezte indulási szándékát. A szövetséget 2006 óta irányító, azóta kétszer újraválasztott, de mostanában sokat kritizált jelenlegi elnök, Sunil Gulati egyelőre nem döntötte el, hogy újra versenybe száll-e a posztért.

Elsősorban amiatt bírálják őt, mert a válogatott – amely 1990-től hét egymást követő vb-n szerepelt – nem jutott ki a jövő évi, oroszországi világbajnokságra. Emiatt Bruce Arena szövetségi kapitány le is mondott posztjáról.

A bukás után Donovan amellett állt ki, hogy a képzési rendszert és a fiatal tehetségek felkutatását hatékonyabbá kell tenni.

„Elmegyünk a tehetségek mellett, aminek nem szabadna előfordulnia egy olyan nagy és gazdag országban, mint az Egyesült Államok" – vélekedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik