HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.22 09:30 Frissítve: 2018.08.23 01:31

Uruguay: káosz a szövetségnél, a FIFA átvette az irányítást

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) átvette az irányítást az Uruguayi Labdarúgó-szövetségnél (AUF), miután kaotikus állapotok uralkodnak a dél-amerikai ország labdarúgását irányító testületnél, a korábbi elnök, Wilmar Valdez július végén váratlanul bejelentett lemondása után.

HIRDETÉS
Suárez talán maga sem hiszi a történteket (Fotó: AFP)

 

Valdez július 30-án, egy nappal a szövetség tisztújítása előtt mondott le, s közölte, nem indul az elnökválasztáson – amelyen ő volt egyébként a favorit. Az elnök hivatalosan családi okokkal indokolta hirtelen távozását, ám a háttérben valószínűleg olyan ismeretlen tartalmú felvételek állhatnak, amelyek komoly nehézséget okozhatnak Valdez mellett további sportvezetőknek, s kormánytagoknak.

Egy üzletember állítása szerint olyan felvételek birtokában van, amelyek alapján nem csak Valdezt, de a helyi futballélet számos vezetőjét lehetne korrupciós viselkedéssel gyanúsítani.

Valdez váratlan távozása az elnökválasztás elhalasztása mellett nagy űrt hagyott maga után, amelyben egyfajta vákuum keletkezett, s a megüresedett helyre egyszerre próbált mindenki befurakodni. Ennek során szép lassan a két „nagycsapat”, a Penarol és a Nacional vezetői mellett a közvetítési jogokért küzdő Tenfield nevű cégcsoport, a szövetség, s más egyéb érdekek képviselői őrült hadakozásba kezdtek, miközben nem sikerült kiírni az elnökválasztás új időpontját.

Ezért lépett most közbe a FIFA, amely egy úgy nevezett „szabályozó bizottság” létrehozásával próbálja helyre állítani a rendet az ország labdarúgásának irányításában, s amelynek jövő év február 28-án jár le a mandátuma. A grémium legfőbb feladata az elnökválasztás lebonyolítása, s a hatalom átadása lesz.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.17 21:39:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Folytatódik a cselgáncs-vb, a motorosok az Aragóniai Nagydíjra edzenek.

2018.09.17 23:25:11

Minden más foci CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Az ellenfél tizenegyesénél kapusukat félreállították, hogy a vetélytárs rúgója akadálytalanul vethesse ki rájuk megérdemelt büntetésüket, a kapott gólt.

2018.09.14 08:44:37

Minden más foci BORBOLA BENCE

„Erwin imádta a munkáját, éjt nappallá téve csak a magyar válogatottról beszélt.”

2018.09.13 23:25:14

Minden más foci nemzetisport.hu

2018.09.13 08:51:05

Minden más foci BABJÁK BENCE

José Mourinho: Elsősorban a játékosügynökök és a kapzsi szülők miatt nehéz beépíteni a tehetségeket.

HIRDETÉS
HIRDETÉS