Ukrajna: Lembergben játssza hazai meccseit a Sahtar

Vágólapra másolva!
2014.07.23. 14:20
A kelet-ukrajnai konfliktus miatt Lembergben (Lviv) játssza hazai bajnoki és Bajnokok Ligája-mérkőzéseit a Sahtar Donyeck labdarúgócsapata.

Szergej Palkin ügyvezető kedden közölte, hogy az európai szövetség négy helyszínt ajánlott fel nekik a BL-meccsek megrendezésére, s ők a Lviv Arénát választották. A stadion volt a 2012-es, Lengyelországgal közösen lebonyolított Európa-bajnokság egyik helyszíne.

Az ukrán bajnok Sahtar kedden győzelemmel kezdte meg a szezont átmeneti otthonában, ugyanis 2–0-ra megverte a Dinamo Kijevet a Szuperkupáért kiírt találkozón.

A donyeckieknél nem szerepelt az a hat dél-amerikai játékos, akik szombaton jelezték, hogy nem kívánnak visszatérni Ukrajnába. A légiósok a malajziai repülőgép múlt csütörtöki, ukrajnai lelövésével indokolták döntésüket, a légi szerencsétlenségben 298 ember vesztette életét.

A Sahtarhoz hasonlóan a Dnyipro sem otthon vívja majd a meccseit: a legutóbbi ukrán ezüstérmes vezetősége bejelentette, hogy az FC Köbenhavn elleni, harmadik körös BL-selejtező első felvonását Kijevben rendezik. Az UEFA ez esetben is jelezte, hogy a Dnyipro-Arénában biztonsági okok miatt nem rendezhetik meg az összecsapást.

Az ukrán bajnokság a tervek szerint pénteken kezdődik, az ország szövetsége egyelőre nem jelezte, hogy elhalasztaná a bajnoki rajtot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik