Ukrajna: a Dinamo védője beállt a kapuba – kapott két gólt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.15. 00:53
A kupadöntős Sahtar Doneck 2–0-ra legyőzte a legutóbbi szezonban duplázó Dinamo Kijevet az ukrán Szuperkupáért rendezett mérkőzésen, ezzel sorozatban negyedszer, összességében hetedszer hódította el a trófeát.

A kilenc sárga és két piros lappal tarkított mérkőzésen a 90. perc után pörögtek fel az események. A rendes játékidő utolsó percében Olekszandr Sovkovszkijt, a Dinamo kapusát a tizenhatoson belül elkövetett szabálytalanságért kiállította a játékvezető, de mivel a fővárosiak addigra már kihasználták mindhárom cserelehetőségüket, Aleksandar Dragovic, a kijevi együttes osztrák középhátvédje állt be a kapuba.

A tizenegyest Darijo Srna magabiztosan gólra váltotta, míg a végeredményt két perccel később a brazil válogatott Bernard állította be.

A 96. percben Szerhij Ribalka is a kiállítás sorsára jutott, miután megkapta a második sárga lapját, így a Dinamo végül kilenc emberrel fejezte be a találkozót.

A Sahtar sorozatban negyedszer, összességében hetedszer hódította el az ukrán Szuperkupát, ezzel megszilárdította vezető helyét az örökranglistán az öt elsőségnél járó Dinamo előtt. A trófeát a két nagyágyún kívül más csapat játékosai még nem emelhették a magasba.

UKRÁN SZUPERKUPA
Dinamo Kijev–Sahtar Doneck 0–2
(Srna 92. – 11-esből, Bernard 94.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik