UEFA: tervben egy újabb kupasorozat, esély a magyaroknak is

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.17. 11:19
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vezetői fontolóra vették egy harmadik számú európai kupasorozat lehetőségét a Bajnokok Ligája és az Európa-liga mellé –adta hírül a Guardian.

A szervezet szerdai tanácskozásán Michel Platiniék arról is beszéltek, hogy lenne-e értelme egy harmadik számú európai kupasorozat létrehozásának. A tervek szerint az új vetélkedésben azok az együttesek vehetnének részt, amelyek nem tudják kvalifikálni magukat a főtáblára a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában. Így szeretnének lehetőséget adni a kis csapatoknak, amelyek ritkán vagy soha nem jutnak el a csoportkörig egyik sorozatban sem.

Mivel a magyar kupaindulóknak is igen ritkán van ilyesmiben részük, az új küzdelemsorozat akár a mieinket is plusz bevételi lehetőséggel kecsegtethetné. A tervezetet a kisebb európai bajnokságok és klubok minden bizonnyal támogatnák. A KEK újraélesztése (a kupagyőztesek sorozata 1999-ben szűnt meg) nem szerepel napirenden.

Az ügy még képlékeny, de az már biztos, hogy 2018-ig nem változtatnak a jelenlegi rendszeren, ugyanis a televíziós közvetítési jogokról szóló szerződések akkor járnak le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik