HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2016.09.12 15:29 Frissítve: 2016.09.13 01:54

UEFA: Michel Platini felszólalhat az elnökválasztáson

Megkapta a szükséges engedélyeket, így Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) leköszönő elnöke – akit mindennemű futballal kapcsolatos tevékenységtől eltiltottak – felszólalhat a szervezet szerdai tisztújító kongresszusán.

HIRDETÉS

 

Platini beszédéhez a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) etikai bizottságának jóváhagyására volt szükség, Hans-Joachim Eckert, a grémium elnöke pedig pozitívan bírálta el az UEFA ilyen irányú kérését.

Elnökválasztásra azért van szükség, mert a FIFA etikai biztossága decemberben Michel Platini alelnököt, az UEFA első számú vezetőjét „összeférhetetlenség” és „hűtlen kezelés” miatt eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől. A francia sportvezető, miután sikertelenül fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS), májusban szóban lemondott posztjáról, később pedig jelezte, hogy mindezt a szeptember 14-i tisztújító kongresszuson hivatalossá is teszi majd. Megüresedett helyére hárman jelentkeztek, a holland Michael van Praag és a szlovén Aleksander Ceferin, illetve a spanyol Ángel María Villar, utóbbi azonban visszalépett.

A magyar, akárcsak a francia és a német szövetség – korábbi bejelentése alapján – a szlovén jelöltet támogatja.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.17 21:39:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Folytatódik a cselgáncs-vb, a motorosok az Aragóniai Nagydíjra edzenek.

2018.09.17 23:25:11

Minden más foci CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Az ellenfél tizenegyesénél kapusukat félreállították, hogy a vetélytárs rúgója akadálytalanul vethesse ki rájuk megérdemelt büntetésüket, a kapott gólt.

2018.09.14 08:44:37

Minden más foci BORBOLA BENCE

„Erwin imádta a munkáját, éjt nappallá téve csak a magyar válogatottról beszélt.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS