UEFA: Ceferin az európai törvényhozás segítségét kéri

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.09.20. 15:40
Az európai törvényhozás segítségét kérte a versenyegyenlőség biztosításához Aleksander Ceferin elnök az UEFA szerdai rendkívüli kongresszusán.

A szlovén sportvezető a genfi eseményen többek között Angela Merkel német kancellárt is idézte, aki élesen kritizálta a sportvilág gazdasági helyzetét azok után, hogy tehetős klubok az idén nyáron rekordösszegekért igazoltak futballistákat.

„Nem is tudnánk jobban egyetérteni, de nem mondhatnám, hogy eddig túl sok segítséget kaptunk volna, hogy rendezzük a helyzetet” – szólt Merkelt idézve az európai politikusokhoz Ceferin, aki kifejtette az UEFA elkötelezett a helyzet megoldása iránt, s csupán a zöld lámpára vár a törvényhozók részéről.

Ceferin szerint a versenyegyenlőség elsődleges az UEFA-nál, márpedig jelenleg a Bajnokok Ligája olyan irányba halad, hogy négy-öt nemzeti bajnokság csapatai osztoznak a pénzdíj jelentős részén.

A reformelképzelések között fizetési plafon, luxusadó bevezetése, a keret méretének, a játékosügynökök részesedésének és a játékosok kölcsönadásának korlátozása szerepel.

„Biztos vagyok benne, hogy a dolgok hamarosan jó irányba változnak” – jelentette ki magabiztosan Ceferin, akivel egyetértett a szintén felszólaló Gianni Infantino, a FIFA elnöke is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik