UEFA: hivatalos, hogy három jelölt indul az elnöki posztért

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.07.22. 21:50
Hivatalossá vált, hogy a holland Michael van Praag, a spanyol Ángel María Villar és a szlovén Aleksandar Ceferin száll versenybe az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöki posztjáért. A választást az UEFA athéni kongresszusán, szeptember 14-én tartják.

Michel Platini korábbi elnök május 9-én mondott le tisztségéről, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) nem mentette fel, hanem csak hatról négy évre csökkentette eltiltását, amelyet a FIFA szabott ki rá.

A francia sportvezető a szóbeli lemondása után közölte, hogy döntését Athénban hivatalossá teszi. Felfüggesztése óta ideiglenesen Villar vezeti az UEFA-t, a franciaországi Európa-bajnokság döntője után ő adta át a serleget a győztes portugál válogatottnak.

Platinit azért tiltotta el a nemzetközi szövetség, mert Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott neki. A svájci sportdiplomata utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet – mint mondta – tanácsadóként kapott az UEFA-elnök, FIFA-alelnök. Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, és késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik