MTI 2016.05.18 17:16 Frissítve: 2016.05.18 17:22

UEFA: Hídépítőre van szükség – a holland elnök lenne

A holland szövetséget vezető Michael van Praag jelölteti magát az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöki posztjára.

 

„Kikövezem az utat egy fiatalabb elnöknek. Az UEFA-nak most hídépítőre van szüksége. Arra akarom felhasználni a tapasztalatomat, a kapcsolatrendszeremet és a tudásomat a következő két és fél évben, hogy az UEFA ismét egységes legyen” – idézte a 68 éves sportvezetőt a holland szövetség szerdai közleménye.

Van Praag korábban jelöltette magát a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöki tisztségére is, de egy héttel a tavaly májusban rendezett választás előtt visszalépett.

Teodor Teodoridisz, az UEFA főtitkára a végrehajtó bizottság szerdai rendkívüli ülését követően bejelentette, hogy a rendkívüli tisztújító kongresszust szeptember 14-én, Athénban rendezik.

Michel Platini korábbi elnök május 9-én mondott le tisztségéről, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) nem mentette fel őt, hanem csak hatról négy évre csökkentette eltiltását, melyet a nemzetközi szövetség (FIFA) szabott ki rá.

A 60 éves francia sportvezetőt azért tiltotta el eredetileg nyolc évre a FIFA, mert Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott neki. A svájci sportdiplomata utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet – mint mondta – tanácsadóként kapott.

Az UEFA-elnök, FIFA-alelnök Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, s késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés.

Platini és Blatter összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt kapott nyolcéves eltiltást, amelyet fellebbezésük után hat évre csökkentettek.

2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát.

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.