HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.06.05 18:47 Frissítve: 2018.06.05 18:54

UEFA: három klubot büntettek szurkolói összecsapások miatt

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az AS Romát, a Szpartak Moszkvát és az Athletic Bilbaót megbüntette szurkolói erőszak miatt.

HIRDETÉS

 

A Bajnokok Ligája elődöntőjének angliai mérkőzése előtt olasz vendégdrukkerek a stadionon kívül rátámadtak az utóbb fináléba jutó Liverpool szimpatizánsaira, akik közül egy ember súlyos sérüléseket szenvedett. Ezért 50 ezer eurós (15.9 millió forintos) bírságot szabott ki az UEFA az AS Romára, amely emellett a következő idény első idegenbeli BL-meccsére nem árusíthat jegyet.

Az Európa-liga-résztvevő Szpartak 55 ezer, míg az Athletic 40 ezer eurót (17.5, illetve 12.7 millió forint) kénytelen fizetni az európai szövetség kasszájába. A két együttes fanatikusai a nyolcaddöntőbe jutásért vívott párharc baszkföldi visszavágója előtt csaptak össze februárban, az utcai randalírozás közben egy spanyol rendőr szívinfarktust kapott és meghalt. A moszkvaiak a következő két idegenbeli európai kupamérkőzésükre szurkolóik nélkül utaznak az UEFA döntése nyomán, míg a Bilbaónak a következő otthoni nemzetközi összecsapásán le kell zárnia egy kétezer fős szektort.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.17 23:25:11

Minden más foci CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Az ellenfél tizenegyesénél kapusukat félreállították, hogy a vetélytárs rúgója akadálytalanul vethesse ki rájuk megérdemelt büntetésüket, a kapott gólt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS