Rába ETO: az orosz Jugra már túl nagy falat volt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.11. 18:55
null
Második csoportmeccsén alulmaradt az ETO (Fotó: Németh B. Andrea)
A Rába ETO futsalcsapata a keddi döntetlen után 5–2-re kikapott az orosz a Jugra Jugorszktól az UEFA Futsal Cup – a sportág Bajnokok Ligája – elitkörének C-csoportjának második fordulójában. Az orosz csapat ezzel a sikerrel bejutott a négyes fináléba.


UEFA FUTSAL CUP, ELITKÖR, GYŐR
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ


Rába ETO–Jugra Jugorszk 2–5 (0–2)
Győr, Magvassy Sportcsarnok, 1800 néző. V: Pesko (szlovák)
Rába ETO: Matkovics – Lódi, Juanra, Drahovsky, Dróth. Vezetőedző: Jordi Illa Solé
A kispadon:
Alasztics (k.), Tóth (k.), Farkas, Amrani, Álex, Harnisch, Sáhó, Seidler és Jakatics
Jugra: Kupatadze – Katata, Davidov, Eder Lima, Robinho. Vezetőedző: Kaká
A kispadon: Slemzin (k.), Sajahmetov, Liszkov, Eder, Afanaszjev, Marcenio, Nijazov és Szignyev
Gólszerző: Drahovsky (21.), Katata (40. – öngól), ill. Katata (8.), Eder Lima (12.), Davidov (34.), Liszkov (39.), Robinho (39.)

A csoport másik mérkőzésén:
FK EP Chrudim–Kajrat Almati 1–4

A csoport állása: 1. Jugra 6 pont (10–4), 2. Kajrat 3 (6–6), 3. Rába ETO 1 (5–8), 4. Chudrim 1 (4–7)

A keddi döntetlen után győzelmi kényszerben lépett pályára a Rába a bombaerős orosz Jugra Jugorszk ellen, és bizony hamar kiderült, hogy az ellenfél nem véletlenül verte az előző fordulóban a címvédő Kajrat Almatit. Szerencsére azonnal a legnagyobb fordulatszámon pörögött a Győr is, azonban a 8. percben mégis a Jugra jutott előnybe, egy védelmi figyelmetlenséget a brazil Katata használt ki. 0–1

Nem hiába óvott a győri edző, Jordi Illa Solé az ellenfél braziljaitól (és orosz-braziljaitól), Eder Lima ritkán látható pimasz és okos góllal hűtötte le a magyarok lelkesedését. A magyar szempontból kialakult 0–2 után kissé visszább álltak a kék mezes jugorszkiak, de nagyon elfáradt a házigazda – miután azonban túljutott a holtponton, a középtávoli lövéseket meg mind fogta Zviad Kupatadze, Tomás Drahovsky nagy ziccerben pedig rosszul célzott az első félidő hajrájában.

Hogy mennyire egyenlő ellenfele volt a Jugrának az ETO, azt legjobban az jelzi, hogy az oroszok brazil edzője, az egykori Barcelona-támadó Kaká folyamatosan harcban állt a játékvezetői csapattal, és az oldalvonalon idegi alapon előadott magánszámaival szórakoztatta a nagyérdeműt.

Megérzett valamit a mester, mert a pihenő után Lódi Tamás sokadik remek passzát Tomás Drahovsky már nem hibázta el: 1–2! Megzavarodott most a Jugra, de nem tudta ezt kihasználni a Rába, a hajrá előtt Daniil Davidov gólja pedig tulajdonképpen mindent eldöntött (1–3).

Az utolsó percekben örömfutballt láthattunk, az ellenféltől Robinho és Dmitrij Liszkov volt eredményes, a győriektől Drahovsky rúgatott öngólt Katatával: a 2–5 ellenére becsülettel helytállt az ETO, amely minden dicséretet megérdemel.

Bemasírozott a négyes döntőbe a Jugra.

PERCRŐL PERCRE

40. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

40. PERC DRAHOVSKY A BEVETŐDŐ KATATA SEGÍTSÉGÉVEL A JOBB FELSŐBE VARRJA KISSÉ BALRÓL, 2 MÉTERRŐL DRÓTH PASSZÁT! ÖNGÓL: 2–5!

39. perc Most meg ROBINHO használja ki, hogy nincs kapusunk: 1–5! Ismét Katata asszisztált.

39. perc Robinho jobbról érkező passzát DMITRIJ LOSZKOV jobbal ötről a kapuba vágja: 1–4!

38. perc
Robinhót kell ápolni.

37. perc Orosz időkérés.

37. perc
Sárga a Dróthot felvágó Katatának. Juanra a sértett elé passzol, a közeli kísérlet azonban a kapus ölébe tart, a kipattanót meg nem éri el a csatár.

36. perc Kupatadze védi Alex négyméteres, jobblábas bombáját, majd Robinho messziről az üres magyar kapu mellé ível.

34. PERC NAGY A BAJ! DANIIL DAVIDOV a hatos vonala elől jobbal a jobb sarokba talál. 1–3!
Afanaszjevé a gólpassz.

34. perc Matkovics hősies kivetődéssel hárítja Robinho ötméteres lövését.

31. perc Dróth jobbal 12-ről nem sokkal véti el a jobb alsót! Matkovics szépen védi nem sokra rá Katata közelijét Marcenio körömpassza után.

28. perc Alex szép csel után ballal célba veszi a bal alsót 7-ről, a grúz kapus azonban vetődve véd! Lódi rúgja be a labdát, Drahovsky azonban ismét elvéti a célt, következő lövését meg blokkolja a bevetődő Katata.

Eder Lima egyébként a 2012-es futsal-vb gólkirálya volt, és itt jegyezzük meg, hogy az első torna legtöbb gólját egy bizonyos Zsadányi László szerezte, 1989-ben. A Siófok legendája.

27. perc Ennek örömére Eder a kapu mellé lő.

Jellemző: az orosz csapat honlapja az orosz nyelv mellett portugálul is elérhető.

27. perc Matkovics fogja Eder közelijét.

25. perc Eder Lima hatról, kissé balról a hosszú sarok mellé lő, laposan.

23. perc Eder löki a kapura törő Alexet, tovább... Most nem tiltakozik Kaká, az oroszok mestere, mint az egész első félidőben tette azt.

22. perc Dróth passzát Juanra ballal a bal sarok mellé töri 7-ről, majd egy orosz kapuskidobást Liszkov jobbról az oldalhálóba vág, kisodródott helyzetből.

21. PERC EZ MÁR BENT VAN! LÓDI BAL OLDALI BEADÁSÁT A ROBINHÓT MEGELŐZŐ TOMÁS DRAHOVSKY BEVETŐDVE JOBBAL A LÉC ALÁ VÁGJA, HÁROM MÉTERRŐL! 1–2!

21. perc
Lódi passzát a kapus menti Drahovsky elől a jobb sarok előterében.

21. PERC FOLYTATJUK!

A szabálytalanságok számát nyilvántartják, és félidőnként a hatodik szabálytalanság után, minden szabálytalanságért ún. kisbüntető jár, amit 10 méterről végeznek el, és csak a kapus van a lövő játékossal szemben. (Ha a szabálytalanság a büntetőterületen kívül, de 10 méternél közelebb történt, akkor a rúgó játékos dönthet, hogy a 10 méterre lévő büntetőpontról vagy a szabálytalanság helyéről akarja-e elvégezni a szabadrúgást.)

Ha már szusszanunk: jegyezzük meg mindenképpen, hogy az ellenfél Hanti- és Manysiföld reprezentánsa, a legnagyobb orosz gázipari cég szponzorálja (költségvetése kétmilliárd forint fölötti). Magát Jugorszk városát körülbelül 30 ezren lakják.


20. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

20. perc Dróth forintos labdát tálal Drahovsky elé, aki a bal alsó mellé talál a hatos vonaláról. A LEGNAGYOBB MAGYAR HELYZET!

19. perc Levisszük a kapust, helyzetbe is kerülünk, de Amrani jobblábas lövését eléri a jobb alsó előtt a vetődő Kupatadze.

Nem érti? Futsalszabályok ITT!

17. perc Robinho lerántja Drahovskyt, ez az oroszok 5. szabálytalansága. Még egy, és magyar kisbüntető, 10 méterről.

Eder mester nagy király – mondta már Pumukli is...

17. perc Eder Lima kicselez mindenkit a jobbon, akik zöld nadrág van, de közelről a kapusba lő, a kipattanó a kapu elé berobbanó Katata melléről szerencsére a bal alsó mellé csorog.

16. perc
Időt kér az ellen.

14. perc
Harnisch, előtte Dróth talál a kapu fölé középtávolról.

13. perc
Juanra remekül tálal jobbról Harnisch elé, aki jobbal 8-ról az égbe lő. Nagy magyar helyzet!

12. PERC EDDIG TARTOTT AZ ÖRÖM! EDER LIMA kicsalja most kapujából Matkovicsot, majd ballal hatról a bal felsőbe emel: 0–2!

12. perc Matkovics nagyot véd Katata ziccerénél, merészen kivetődve.

11. perc
Sajahmetov beadását elcsípi a rövid sarok előtt Matkovics, Seidler lövését blokkolja Robinho amott.

9. perc Lódi indítását az oroszok kapusa lábbal menti Dróth elől, majd Eder Lima kezez a hatos előtt Alex lövése után. Alex lövését fogja a kapus.

9. perc
Davidov most lő, hatról, a bal oldali kapufa tövére.

8. PERC EZ MÁR BENT VAN! Robinho balról Davidovot indítja, aki kissé szélről KATATA elé passzol laposan, a brazil meg két méterről jobbal a kapu közepébe passzol a vetődő Matkovics alatt. 0–1!

7. perc Juanra Dróth lábára ível egy szabadrúgást, de pontatlanul céloz jobb szélről a magyar legény. Eder Lima gurít Katata elé a másik kapu előtt, de ez a lövés sokkal rosszabb az előzőnél.

6. perc
Változatosság, gyönyörködtet: Sajahmetov most a jobb alsó mellé rakétázik a „szaggatott vonalról”, majd Álex ballábasa hasít el a túlsó alsó mellett, és a légiós szintén ballal talál a léc fölé 10-ről, Dróth harcos előkészítése után.

5. perc Marcenio jobbal távolról nem sokkal trafál a jobb sarok mellé, bombaerősen. Legközelebb Eder próbálkozik messziről, Matkovics reflexből hárít. Tulajdonképpen az életét mentve... KAPUSBRAVÚR!

4. perc LÉC!
Katata elmegy a jobbon Seidler rossz csele után, beadását Sajahmetov közelről a lécre vágja jobbal. Hat méterről, kissé jobbról.

4. perc
Sajahmetov bombáz nem sokkal a bal alsó mellé, ezt megúsztuk!

3. perc
Sárga a Juanrét feldöntő Szignyevnek, majd Kupatadze kikapja a léc alól Drahovsky távoliját.

2. perc Drahovsky két hatméteres lövése sem gond Kupatadzének.

1. perc Dróth labdát szerez, Juanra – Robinho figyelmetlensége után – a jobb alsó felé lő, Kupatadze résen, a kapusról kipattanó labdát lét lépésről azonban nem tudja a léc alá vágni Drahovsky.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A magyarok fehér mezben és zöld nadrágban, az oroszok tiszta kékben.

Tegnap a házigazda Rába ETO 3–3-as döntetlenre végzett a cseh FK EP Chrudimmal az első fordulóban. Nem sok kellett volna a győzelemhez...

Solé szerint azonban ezek nem befolyásolják a győrieket a helytállásban.

Az elmúlt hetekben a hazai mezőnyben profinak számító ETO-t is érték kellemetlen meglepetések, mint például az Aramis elleni keserves kupagyőzelem vagy a Dunaújvárostól elszenvedett meglepő hazai bajnoki vereség.

Sajnos térdsérülése és ágyékhúzódása miatt le kellett mondanunk a brazil Fumasa három hónapos szerződésének meghosszabbításáról. A szlovák Gábriel Rick pedig szalagszakadása után pénteken esett át térdműtéten, fél év kihagyás vár rá. Video segítségével felkészültünk mind a három ellenfél játékából, persze nagyon nehéz a helyzetünk, mert innen már csak a csoportelső juthat az áprilisi négyes döntőbe.”

„A cseh Chrudim hetedszer jutott el idáig, jelenleg ötödik az európai ranglistán, ha legyőzzük a nyitányon, nem reménytelen a helyzetünk – mondja Jordi Illa Solé, a hazaiak mestere. – A Jugra Jugorszkot acélossá teszi az orosz bajnokság rendkívüli fizikai követelménye, a két nap, két mérkőzés, kétszer huszonöt perces játékidő szisztémával. Ráadásul náluk játszik két brazil teremspecialista, Éder Lima és Robinho. Harmadik ellenfelünkről, a kazah Kajrat Almatiról mindent elmond, hogy az utóbbi három évben kétszer hódította el a bajnokok kupáját, Győrbe is védőként érkezik.

Nem túl hosszú történetének legfontosabb napjai előtt áll a Rába ETO futsalcsapata az UEFA-kupa elitköre előtt. A továbbjutás a csoportkörből sem mindennapi fegyvertény volt, ám ezúttal valóban félelmetesnek tűnő három ellenfél vár a győriekre.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A RÁBA ETO–JUGRA JUGOSZK UEFA FUTSAL CUP-CSOPORTMÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Korábban:
FK EP Chrudim–Kajrat Almati 1–4

Tegnap játszották:

Rába ETO– FK EP Chudrim (cseh) 3–3 (2–2)
Kajrat Almati (kazah)–Jugra Jugorszk (orosz) 2–5 (0–3)

A további program:

Péntek: Jugra Jugorszk–Chrudim, 15.30, Almati–ETO, 18.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik