UEFA Futsal Cup: a Barcával csap össze az ETO a bronzért

ILYÉS SZABOLCS (Zaragoza)ILYÉS SZABOLCS (Zaragoza)
Vágólapra másolva!
2018.04.20. 22:54
A címvédő Inter Movistar 2–1-re legyőzte az FC Barcelonát az UEFA Futsal Cup zaragozai négyes döntőjének elődöntőjében, így a katalán csapat lesz a Rába ETO ellenfele a vasárnap 17 órakor kezdődő bronzmérkőzésen.

A várható telt ház fogadta az UEFA Futsal Cup második elődöntőjének két sztárcsapatát. Csaknem ezer Barca-mezes fanatikus is bezsúfolódott, akik remek hangulatot teremtettek végig a mérkőzés folyamán. A több mint 10 ezer szurkoló körülbelül fele-fele arányban oszlott el a sportcsarnokban, újból egymásnak feszült tehát a spanyol, valamint a katalán főváros.

A meccs a pazar hangulat mellett a futsal magasiskoláját is elhozta. Kemény, de többségében sportszerű belépőket, klasszis megoldásokat és taktikus, fegyelmezett játékot láthatott a nagyérdemű. Az első félidőben, bár kiegyenlített játék volt a pályán, az Inter Movistar megszerezte az előnyt (1–0), és a szünetig meg is tartotta azt.

A hangulat sem hagyott alább, szinte folyamatosan szólt a „Visca el Barca!”, míg a madridi drukkerek az „Inter! Inter!” skandálással válaszoltak.

A második félidőben is ádáz harcot vívtak a felek, minden labdáért kegyetlenül megharcoltak a játékosok. A katalánoknak a második félidő derekán sikerült az egyenlítés, ami viszont csak pár percig tartott, mert ismét vezetést szerzett az Inter. Az utolsó öt perc már a Barca hazárdjátékát hozta, kockáztatnia kellett, lehozta a kapusát, meg is voltak a helyzetei, de az egyenlítés nem jött össze. Kettő–egyre nyert az Inter Movistar, amely így a portugál Sporting ellen védheti meg a címét. A győri Rába ETO-nak pedig a katalán sztáralakulat jut a vasárnapi bronzmeccsen.

A szuperderbi után mindkét tábor éltette a saját együttesét, a madridiak pedig a „Viva Espana” éneklésébe kezdtek, amit meglehetősen vehemensen fogadtak a barcelonai ultrák. Erős füttyszó és a középső ujjak felmutatása volt az elsődleges válasz, majd mindennél hangosabban szólt a „Visca el Barca!”

A pénteki elődöntők után a vasárnapi két helyosztó is igazi futsalcsemegével kecsegtet.

FUTSAL
UEFA Futsal Cup
Négyes döntő, Zaragoza
Elődöntő

Inter Movistar (spanyol)–Barcelona (spanyol) 2–1 (1–0)
G:
Ortiz (4., 32.), ill. Esquerdinha (29.)

Korábban
Rába ETO–Sporting CP (portugál) 1–6 (0–5)

BRONZMÉRKŐZÉS
Április 22. (vasárnap), 17.00:
Rába ETO–Barcelona

DÖNTŐ
Április 22. (vasárnap), 20.00:
Sporting CP–Inter Movistar

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik