UEFA: egy magyar Figót és Abidalt is legyőzte büntetőpárbajban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.17. 15:30
null
Szabó István Figót és Abidalt is legyőzte büntetőpárbajban (Fotó: mlsz.hu)
Szabó István, a magyar LÁSS SE (Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete) futballistája az UEFA #EqualGame nevű kampányának keretében olyan klasszisokkal mérhette össze tudását, mint Éric Abidal vagy Luís Figo.

Az egyenlőségről, a minden játékost összekötő kapocsról és a sport pozitív erejéről szól az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) új kampánya, amelyben a világ legismertebb játékosai mellett helyet kapott Szabó István, a LÁSS SE vakfocijátékosa is.

Korábbi cikkünkben már megismerkedhettek az egyetlen magyar vakfocicsapattal, amelynek egyik játékosa, Szabó István tavaly szeptemberben az UEFA új kampányának az arca lett.

Az #EqualGame elnevezésű kampány Aleksander Ceferinnek, a szervezet elnökének azon világlátását tükrözi, mely szerint az európai futball irányító szervezetének kiemelten kell kezelnie a társadalmi felelősségvállalás ügyét, és minden eszközzel képviselni az egyenlőség elvét, hiszen a labdarúgás mindenkié.

Az MLSZ beszámolója szerint a kampány szereplői ezúttal Lyonban találkoztak, ahol az Európa-liga-döntő szurkolói falujában felállított műfüves pályán mutatták meg futballtudásukat a közönségnek.

A valamilyen fogyatékkal élő, vagy egyéb szempontból hátrányos helyzetben lévő résztvevőket igazi sztárok egészítették ki: a kék csapatot az aranylabdás Luís Figo ésAda Hegerberg, a világ talán legjobb női játékosa támogatta, míg a túloldalon az UEFA-nagykövet Éric Abidal és a 2017-ben női Eb-t nyertShanice van de Sanden lépett pályára.

Szabó István Figót és Abidalt is legyőzte büntetőpárbajban (Fotó: mlsz.hu)
Szabó István Figót és Abidalt is legyőzte büntetőpárbajban (Fotó: mlsz.hu)

A bemutatómeccs után több sztár is vállalta, hogy becsukott szemmel rúg büntetőt, s összeméri tudását Szabó Istvánnal. Míg a magyar vakfocista mindkét kísérletét belőtte, addig a sztároknak az is gondot okozott, hogy a kaput, vagy egyáltalán a labdát eltalálják.

„Óriási megtiszteltetés, hogy itt lehetek. A vakfocinak és nekem személy szerint is sokat jelent, hogy világsztárok is elismernek minket, a játékunkat, sőt a komfortzónájukból teljesen kilépve, bekötött szemmel próbálják átélni, milyen lehet a mi sportágunk. Izgultam a büntetők előtt, ciki lett volna hibázni, boldog vagyok, hogy mindkét lövésem sikeres volt. A büntetők után bemutatómeccsen mutatták meg tudásukat a világ legjobbjaihoz tartozóBordeaux játékosai, és engem is bevettek a csapatba. Hatalmas élmény volt ez számomra, hiszen néhány évvel ezelőtt ellenfélként testközelből is megtapasztalhattam, mire képesek. Nagy tisztelettel figyelem őket, igazi klasszisok, rengeteget tanulhatunk tőlük” – idézi az mlsz.hu Szabó Istvánt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik