UEFA: „A 48 magas szám. Nehéz lesz rendezőt találni a vb-re”

Vágólapra másolva!
2017.03.21. 13:42
Európában csak néhány ország lenne képes megrendezni 2026-ban a 48 csapatos labdarúgó-világbajnokságot az európai szövetséget (UEFA) vezető Aleksander Ceferin szerint.  

„Nehéz lesz sok jelentkezőt találni, ahol tucatnyi alkalmas stadion áll rendelkezésre. Európában két, talán három ország jöhet szóba, több nem” – jelentette ki a szlovén sportdiplomata.

„Afrikában nincs ilyen, talán Kína, talán az Egyesült Államok és ennyi. A 48 nagyon magas szám” – tette hozzá.

A nemzetközi szövetség (FIFA) januárban duzzasztotta fel a vb-mezőnyt 32-rõl 48 csapatra. Gianni Infantino FIFA-elnök februárban közölte, örülne annak, ha több ország közösen rendezné a 2026-os világbajnokságot. A közös rendezésre eddig egyetlen példa volt a vb-k történetében, amikor 2002-ben Japánban és a Koreai Köztársaságban tartották az eseményt.

Az Európa-bajnokságokon már szinte megszokott ez a felállás, 2000-ben Hollandia és Belgium, 2008-ban Ausztria és Svájc, 2012-ben pedig Ukrajna és Lengyelország bonyolította le a kontinensviadalt, amelyre 2020-ban 13 ország egy-egy városában – köztük Budapesten – kerül majd sor.

Ceferin ennek kapcsán leszögezte, azt szeretné, ha 2020 után ismét legfeljebb egyszerre két ország lenne a házigazda.

„A 2020-as rendezés nagy kihívás az UEFA számára, ezért a későbbiekben nem lesz ilyen, legalábbis amíg én vagyok az elnök” – jelentette ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik