UEFA: 575 millió euró visszajár a tv-társaságoknak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.08. 13:51
null
Az UEFA fizet az átalakított BL- és El-végjáték miatt (Fotó: Szabó Miklós)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 575 millió eurót (207.3 milliárd forintot) fizet vissza a közvetítési jogdíjakból amiatt, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa-liga félbeszakadt a koronavírus-járvány következtében.


A szervezet erről kedden tájékoztatta az érintetteket, kiemelve, hogy eredetileg 2.55 milliárd eurót (919.6 milliárd forint) osztott volna szét a résztvevők között a 2019–2020-as idényben, ez az összeg csökken most le – közölte a 250 klubot érintő lépést kedden online értekezleten Andrea Agnelli, az európai futballklubokat tömörítő szövetség (ECA) elnöke.

A pandémia miatt a Bajnokok Ligája és az Európa-liga márciusban félbeszakadt, majd augusztusban folytatódott semleges helyszíneken – Lisszabonban, illetve Németországban –, de a megszokotthoz képest kevesebb mérkőzéssel, mivel néhány nyolcad-, illetve az összes negyed- és elődöntőben csak egymeccses párharcokat rendeztek.

Az egyelőre nincs tisztázva, hogy az UEFA a kieső bevételt a kluboknak visszaosztásra szánt összegből vonja-e le, vagy a szervezet magára vállalja a veszteséget, illetve annak legalább egy részét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik