U21: pályabetiltás, eltiltások a szerb-angol botrány után

Vágólapra másolva!
2012.12.13. 19:01
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi testülete szankciók sorát léptette életbe a Szerbia–Anglia U21-es Európa-bajnoki pótselejtezőn kitört botrány nyomán.

A szerb csapatnak következő hazai selejtezőjét zárt kapuk mögött kell lejátszania, a Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS) nyolcvanezer eurós pénzbírságot kapott.

A botrányban főszerepet játszó szerb erőnléti edzőt, Andreja Milunovicsot az UEFA két évre mindennemű, futballal kapcsolatos tevékenységtől eltiltja – a második évet ebből három év próbaidőre felfüggesztették. Az európai szövetség kéri a FIFA-t, hogy világszintű eltiltásra terjessze ki a büntetést. Predrag Kalics, a szerbek másodedzője szintén kétéves eltiltást kapott (fél év három év próbaidőre felfüggesztve). A szerb játékosok közül Goran Causics négy, Ognjen Mudrinszki három, Filip Malbasics három, Nikola Ninkovics két, az UEFA égisze alatt lebonyolított tétmérkőzésről marad le eltiltása következtében. Az angol Steven Caulker két-, Thomas Ince egymeccses eltiltást kapott.

Az októberi mérkőzésen a hazai szurkolók huhogással inzultálták a vendégek színes bőrű játékosait, és a lefújást követően a pályán is tömegjelenet alakult ki a vereséget nehezen viselő szerb játékosok és a nézősereg által felbőszített angolok között.

BALHÉ A SZERB–ANGOL MECCS UTÁN
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik