U21-es Eb: kiesett a címvédő, csapás a spanyol futballnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.14. 21:01
A spanyol U21-es labdarúgó-válogatott kedden hazai pályán 2–1-re kikapott Szerbiától, így nem lesz ott a jövő évi csehországi nyolcas döntőben. Ezzel eldőlt az is, hogy a 2016-os riói olimpiát a La Rojita nélkül rendezik meg – a spanyol sajtó óriási csapásként értékeli a történteket.

A számos ígéretes futballistát, többek között Saúl Níguezt, Sergi Robertót, Iscót, Gerard Deulofeu-t, Munir El Haddadit és a csapatkapitány Iker Muniaint a soraiban tudó spanyol csapat – a selejtező „magyar csoportjának" fölényes győztese – végig mezőnyfölényben játszott a cádizi mérkőzésen, de csatárjátéka meddőnek bizonyult.a selejtező „magyar csoportjának" fölényes győztese – végig mezőnyfölényben játszott a cádizi mérkőzésen, de csatárjátéka meddőnek bizonyult.

Saúl Níguez öngóljával a 31. percben szereztek vezetést a szerbek, és bár a spanyolok a 92. percben Sergi Roberto révén egyenlítettek, ez nem lett volna elég a továbbjutásukhoz. Kitámadásukat a stuttgarti Filip Kosztics kihasználta, és a 93. percben lőtt góljával végleg eldöntötte a továbbjutást.

A rendkívül szervezetten védekező szerb csapat kapuját az Újpest légiósa, Marko Dmitrovics védte, méghozzá nagyon jól.

A spanyol U21-es válogatott a legutóbbi két Európa-bajnokságot megnyerte, és a mait megelőző 35 tétmérkőzésen veretlen volt.

A Horst Hrubesch irányította Németország két hajrábeli góllal másodszor is legyőzte Ukrajnát, és ugyancsak kettős győzelemmel jutott tovább Anglia és Portugália – utóbbi kilencgólos visszavágót vívott Hollandiával. Svédország nem kis bravúrt végrehajtva kétgólos hátrányt ledolgozva ejtette ki Franciaországot, Dánia idegenben szerzett góllal harcolta ki a kvalifikációt, míg Olaszország az idegenbeli döntetlen után biztosan győzte le Szlovákiát,.

A hét párharc győztese és a házigazda csehek részvételével 2015. június 17. és 30. között rendezik meg a nyolcas döntőt. A finálé csoportbeosztását november 6-án Prágában készítik el.

A csehországi Európa-bajnokságról négy csapat jut ki a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiára.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, PÓTSELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓK
Spanyolország–Szerbia 1–2
Továbbjutott: Szerbia, 2–1-es összesítéssel
Portugália–Hollandia 5–4

Tj: Portugália, 7–4-gyel
Olaszország–Szlovákia 3–1
Tj: Olaszország, 4–2-vel
Horvátország–Anglia 1–2
Tj: Anglia, 4–2-vel
Németország–Ukrajna 2–0
Tj: Németország, 5–0-val
Izland–Dánia 1–1
Tj: Dánia, 1–1-gyel, idegenben szerzett góllal
Svédország–Franciaország 4–1
Tj: Svédország, 4–3-mal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik