U20-as vb: újabb dráma, Ghána a 121. percben jutott tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.07. 22:40
null
Van afrikai csapat a négy között – a 2009-es győztes Ghána drámai meccsen nyert (Fotó: fifa.com)
Drámai mérkőzésen Ghána hosszabbítás után 4–3-ra legyőzte Chilét a törökországi U20-as labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében. A mindent eldöntőt találat a 121. percben esett.

GHÁNA–CHILE

Az előző, Irak–Dél-Korea negyeddöntőhöz hasonlóan alakult az utolsó mérkőzés a legjobb nyolc között. A rendes játékidőben 2–2-re végeztek a felek, majd a ráadás kétszer 15 percében előbb Chile megszerezte a vezetést Henríquez fejesével, majd Salifuh közelről értékesített egy ziccert.

A 3–3-as eredmény ezúttal is azt jelentette volna, hogy az idegek, azaz a tizenegyesrúgások döntenek majd. De nem azok döntöttek. Ghána ugyanis a 121. percben megszerezte a győztes találatot – méghozzá nem akármilyen találatot.

Assifuah fejese egyáltalán nem volt erős, de két chilei védő egymásra várt a gólvonal előterében, így a labda kettejük között a kapuba pattogott.

Ghána negyvenegyszer próbálkozott lövéssel, ami csak meghozta a várt eredményt. Az elődöntőben Franciaországgal találkozik az U20-as vb-t négy éve megnyerő csapat.

IRAK–DÉL-KOREA – A KORÁBBI MÉRKŐZÉS

Irak tizenegyesekkel legyőzte Dél-Koreát, s készülhet az Uruguay elleni elődöntőre. Az iraki válogatott kétszer is megszerezte a vezetést a rendes játékidőben, de a dél-koreaiak mindkétszer egyenlítettek.

Úgy tűnt, a hosszabbításban sem születik újabb gól, de a kétszer 15 perc alatt szinte semmit sem mutató Irak a 118. betalált. Egy bal oldali bedobás után sikerült a labdát továbbpörgetni, majd az érkező Farhan közelről a kapus alatt a hálóba gurította a labdát. Ez volt a játékos harmadik gólja a tornán.

Az első iraki gól után négy, a másodikra nettó nyolc perc alatt érkezett dél-koreai válasz – ezúttal azonban nagyon kevés idő volt hátra. A távol-keleti csapat ennek ellenére harmadszor is egyenlített. Az egy perccel korábban beálló Jung Hjun Cseol lövése megpattant egy iraki védőn, a labda pedig a bal felsőbe vágódott – a 122. percben...

A tizenegyespárbajt azonban Irak bírta jobban, ráadásul a mindent eldöntő körben, a mérkőzés legjobbja, Farhan lőtte tovább az övéit.

Irak az elődöntőben Uruguay ellen harcolhatja ki a fináléba jutást.

U20-AS LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, TÖRÖKORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Ghána–Chile 4–3 (Odjer 11., Assifuah 72., 121., Salifuh 113., ill. Castillo 23., Henríquez 27., 98.) – hosszabbítás után
KORÁBBAN

Irak–Dél-Korea 3–3 (Faez 21. – 11-esből, Farhan 42., 118., ill. K. Csang Hun 25., L. Kvang Hun 50., J. Hjun Cseol 122.) – 11-esekkel 5–4
TEGNAP JÁTSZOTTÁK
Franciaország–Üzbegisztán 4–0
(Sanogo 31., Pogba 35. – 11-esből, Thauvin 43. – 11-esből, Zouma 64.)
Uruguay–Spanyolország 1–0 (Avenatti 103.) – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik