U20-as vb: tízezrek ünnepelték a szerb hősöket Belgrádban - videó

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2015.06.23. 08:38
Nagy meglepetésre Szerbia labdarúgó-válogatottja nyerte az Új-Zélandon rendezett U20-as világbajnokságot. A magyarokat a nyolcaddöntőben hosszabbítás után elbúcsúztató szerbek már hazatértek, Belgrádban elképesztő tömeg ünnepelte őket hétfő este.

Az új-zélandi tornán aranyérmes együttest zászlóerdő és fényáradat fogadta a városháza előtt, ahová egy nyitott tetejű busszal érkezett hétfő este.

„Szerbia, szeretünk! Volt egy álmunk, amiből valóság lett, világbajnokok lettünk” – mondta könnyeivel küszködve Veljko Paunovics szövetségi edző. Az ünnepséget megelőzően Tomislav Nikolic szerb elnök gratulált a játékosoknak, a politikust egy mezzel és egy dedikált labdával lepték meg.

„Új-Zélandon is végig éreztük a szurkolóink támogatását” – mondta Predrag Rajkovics csapatkapitány, akit a torna legjobb kapusának választottak, s többek között a brazilok elleni, 2–1-re megnyert fináléban is nagy bravúrokat mutatott be.

A szerbek a nyolcaddöntőben a mieinket búcsúztatták el úgy, hogy a 89. percben még kiesésre álltak, de egy szöglet utáni fejessel egyenlítettek, majd a hosszabbításban egy szerencsés öngóllal továbbjutottak. A negyeddöntőben az amerikaiak ellen tizenegyespárbaj után mentek tovább, majd Malit hosszabbításban verték meg 2–1-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik