U17-es vb: a címvédő is döntős, új csillag van születőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.06. 07:41
Elsőként Mali U17-es labdarúgó-válogatottja jutott be a chilei korosztályos világbajnokság döntőjébe, az elődöntőben 0–1-ről fordítva 3–1-re legyőzte Belgiumot. A másik ágon a címvédő Nigéria 4–2-re nyert Mexikó ellen.

Pedig a tornán harmadik gólját szerző Dante Rigo révén az első negyedóra végén az európai együttes szerzett vezetést (0–1), de az első félidő derekán Traoré Boubacar egyenlített (1–1).

A két csapat egymás ellen kezdte meg a vb-t, akkor gól nélküli döntetlenre végeztek a felek, most azonban még a 90 perc alatt dűlőre vitték a dolgokat – a belgák bánatára. Az 55. percben Sidiki Maiga is megszerezte a harmadik találatát, a hajrában pedig Sekou Koita állította be a végeredményt (3–1).Dante Rigo révén az első negyedóra végén az európai együttes szerzett vezetést (0–1), de az első félidő derekán Traoré Boubacar egyenlített (1–1).

A két csapat egymás ellen kezdte meg a vb-t, akkor gól nélküli döntetlenre végeztek a felek, most azonban még a 90 perc alatt dűlőre vitték a dolgokat – a belgák bánatára. Az 55. percben Sidiki Maiga is megszerezte a harmadik találatát, a hajrában pedig Sekou Koita állította be a végeredményt (3–1).

A másik ágon a két évvel ezelőtti finálé „visszavágóján” a címvédő és négy elsőségével rekordgyőztes Nigéria a kétszeres aranyérmes, legutóbb ezüsttel záró Mexikóval csapott össze, és az afrikai csapat 4–2-re nyert.

A nigériaiaknál ismét eredményes volt Victor Osimhen, aki kilenc góljával toronymagasan vezeti a torna góllövőlistáját. A „szuper sasok” az eddigi hat mérkőzésük során 21-szer találtak be az ellenfelek hálójába.

U17-ES VILÁGBAJNOKSÁG (CHILE)
ELŐDÖNTŐ

Mali–Belgium 3–1 (Boubacar 22., Maiga 55., Koita 85., ill. Rigo 16.)
Mexikó–Nigéria 2–4 (Magana 7., Cortés 59., ill. Nwakali 35., Okwonkwo 43., Ebere 57., Osimhen 83. – 11-esből)

A DÖNTŐBEN (VASÁRNAP)
Mali–Nigéria 23.00

A BRONZMÉRKŐZÉSEN
Belgium–Mexikó 20.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik