U17-es Eb: az olaszok és az angolok jöttek ki jól a körbeverésből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.10. 21:47
A korábbi hatszoros győztes Portugália nem jutott tovább az Angliában zajló U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportköréből.

A csoportgyőztes norvégok a 20. percben emberelőnybe kerültek Szlovénia ellen, mivel Tamar Svetlin megkapta második sárga lapját is, és még a szünet előtt Leo Cornic és Oscar Aga eldöntötte a meccset (2–0).norvégok a 20. percben emberelőnybe kerültek Szlovénia ellen, mivel Tamar Svetlin megkapta második sárga lapját is, és még a szünet előtt Leo Cornic és Oscar Aga eldöntötte a meccset (2–0).

A svédek Rasmus Wikström góljával legyőzték Portugáliát, így a két északi ország örülhet, mindkettő továbbjutott a csoportból.

A záró forduló előtt a házigazda angolok vezettek az A jelű négyesben, megelőzve az egyaránt hárompontos olaszokat és svájciakat, tovább viszont még nem jutottak, hiszen egy körbeverésből még jöhettek volna ki rosszul. Az angolok 2–1-re legyőzték Olaszországot, az olaszok pedig 2–0-ra megverték Svájcot az első két körben.

És jött is a körbeverés! A svájciak csak 1–0-ra tudtak nyerni – Felix Mambimbi az első félidő ráadásában volt eredményes. Az olaszok a fordulást követően bedarálták Izraelt, így három csapat végzett hat ponttal, ennek pedig a svájciak látták a kárát.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ANGLIA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT
Svájc
–Anglia 1–0
Izrael–Olaszország 0–2
A végeredmény: 1. Olaszország 6 pont (5–2), 2. Anglia 6 (4–3), 3. Svájc 6 (4–2), 4. Izrael 0 (1–7)
Azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény(ek) dönt(enek). Az olaszok a minitabellán 3–2-es gólkülönbséggel zártak, az angolok 2–2-vel, a svájciak 1–2-vel, így utóbbi válogatott esett ki

B-CSOPORT
Norvégia
–Szlovénia 2–0
Svédország–Portugália 1–0
A végeredmény: 1. Norvégia 7 pont (4–1), 2. Svédország 6 (4–2), 3. Portugália 4 (4–1), 4. Szlovénia 0 (0–8)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA – ÁGRAJZ SZERINT
MÁJUS 13.

OlaszországSvédország
Belgium–a D-csoport 2. helyezettje (Spanyolország/Németország)
MÁJUS 14.
NorvégiaAnglia
Hollandia–a C-csoport 2. helyezettje (Írország/Bosznia-Hercegovina)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik