U17-es Eb: a lengyelek rendes játékidőben, a németek tizenegyesekkel jutottak az elődöntőbe

Vágólapra másolva!
2023.05.27. 17:47
null
Filip Rejczyk (jobbra, 20) szabadrúgásgólja győzelmet és továbbjutást ért a lengyeleknek (Fotó: UEFA)
Lengyelország fordulatos meccsen 3–2-re megverte Szerbiát a magyarországi rendezésű U17-es labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében és bejutott a legjobb négy közé. A németek tizenegyesekkel győzték le Svájcot, így ők is készülhetnek az elődöntőre.

 

LENGYELORSZÁG–SZERBIA 3–2

Már a 4. percben megszerezték a vezetést a lengyelek, és az előnyt a szünetig meg is tudták tartani. A második félidő elején a szerbek egyenlítettek, azonban tíz percig sem állt 1–1 az eredményjelzőn, Daniel Mikolajewski büntetője után ismét előnyben voltak a lengyelek. Szerbia újra felállt és egyenlített, a dráma viszont a meccs végén jött, Filip Rejczyk a 89. percben szerzett gyönyörű szabadrúgásgóljával a négy közé lőtte a lengyeleket.

NÉMETORSZÁG–SVÁJC 1–1 – tizenegyesekkel 3–2

A másik délutáni negyeddöntőben az eddig hibátlan Németország csapott össze Svájccal. A németeknek korántsem volt könnyű dolguk, főleg azután, hogy a 15. percben Maxim Dal kiállítása miatt korán emberhátrányba kerültek. A szabálytalanság után megítélt büntetőt Winsley Boteli értékesítette, a svájciak előnnyel mentek szünetre.

A második félidő elején Paris Brunner góljával egyenlítettek a németek és tíz emberrel is tizenegyesekre mentették a találkozót. A párbajt meg is nyerték, Dárdai Bence harmadik lövőként értékesítette a saját tizenegyesét, míg a svájciaknál hárman is hibáztak, utolsóként pont Boteli, aki az első félidőben vezetést szerzett.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Lengyelország
–Szerbia 3–2 (Krzyzanowski 4., Mikolajewski 62. – 11-esből, Rejczyk 89., ill. Vukojevics 52., Szubotics 70.)
Németország–Svájc 1–1 – tizenegyesekkel 3–2 (Brunnner 49., ill. Boteli 16. – 11-esből)
Kiállítva: Dal (15. – Németország)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik