Tragédia: „Az életünket is odaadjuk ezért a döntőért”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.30. 12:54
Danilo, a brazil Chapecoense labdarúgócsapatának kapusa néhány napja azt nyilatkozta, egy álom vált valóra azzal, hogy a gárda bejutott a Copa Sudamericana fináléjába, s az életüket is odaadják ezért a döntőért, úgy küzdenek majd. A sors úgy hozta, hogy pontosan így történt – Danilo is ott volt a repülőgépen, amely 68 utassal és kilencfőnyi személyzettel a fedélzetén lezuhant a kolumbiai Medellín városa közelében helyi idő szerint hétfő késő este. A kapus túlélte a zuhanást, ám a kórházban belehalt sérüléseibe.

„Senki sem gondolta volna, hogy bejutunk a döntőbe, mégis megtettük. Bármi megtörténhet. Volt egy álmunk, méghozzá az, hogy ott leszünk a fináléban. Az utolsó leheletünkig küzdünk majd, az életünk is odaadjuk ezért a döntőért" – mondta Danilo néhány napja.

A hivatalos információk szerint négy játékos (Alan Ruschel, Marcos Danilo, Jakson Follmann, Zampier Neto), Jimena Suárez légi utaskísérő és Rafael Henzel újságíró élte túl a katasztrófát, ám később megerősítést nyert, hogy Danilo a kórházban belehalt sérüléseibe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik