Törökország: Roberto Carlos lesz a Sivasspor edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.03. 07:52
null
Roberto Carlos újabb edzői kihívás elé néz<br />(Fotó: sivasspor.org.tr)
Kétéves megállapodást ír alá Roberto Carlos és a török Sivasspor labdarúgócsapata, miután a feleknek sikerült minden részletben megállapodniuk egymással. A brazil szakember feladata, hogy a középcsapatból a török liga egyik meghatározó alakulata váljon, és kijusson a nemzetközi kupaporondra.

A brazil klasszis az orosz Anzsinál már belekóstolhatott az edzősködésbe, de ott még játékosból avanzsált trénerré, ezúttal viszont alapból a kispadon indít. A már Törökországban tartózkodó Roberto Carlost a klub szimpatizánsai a reptéren fogadták, ő pedig azonnal egy klubsállal pózolt nekik, valamint a fotósoknak. Az egykori balhátvéd madridi sikere után a Fener játékosaként már kapott ízelítőt a török klubfutballból, ami szép emlékeket hagyhatott benne.

„Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek – mondta megérkezését követően Roberto Carlos. – A szurkolók és az emberek nagyon szerettek, és én is szerettem őket, úgy az országot, mint a helyieket. Bízom bennem, hogy sikerül minél előbb megtalálni a közös hangot, mert ha megértjük egymást, nem marad el a siker.”

A Sivasspor a 12. helyen végzett a 18 csapatos török élvonalban, 34 bajnokiján 44 pontot szerzett. A kieső helyhez bizony közelebb volt – nyolc pont előny –, mint a még kuparészvételt jelentő pozíciótól – tizenegy pont hátrány –, így Roberto Carlos nem kis fába vágta a fejszéjét, ha el akarja érni a célokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik