Törökország: lemondott a labdarúgó-szövetség elnöke

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.02.28. 15:02
Lemondott a Török Labdarúgó-szövetség (TFF) elnöki posztjáról csütörtökön Yildirim Demirören, miután a tulajdonában lévő cégcsoport felvásárolta az ország egyetlen legálisan működő sportfogadással foglalkozó vállalatát, az Iddaa-t.

Az 54 éves sportvezető cége februárban tett ajánlatot az Iddaa működtetésére, ennek nyomán a legnagyobb török ellenzéki párt, valamint a közvélemény is azon az állásponton volt, hogy a TFF elnökének már az ajánlattételi eljárás megkezdése előtt le kellett volna mondania a sportszövetség vezetéséről.

„A mai napig megtiszteltetés és büszkeség volt számomra a TFF vezetése, a döntést pedig azért hoztam meg, hogy ez az ügy a továbbiakban ne árnyékolja be a szövetség működését sem Törökországban, sem világszerte” – idézte Demirörent a szervezet honlapján megjelent közlemény.

A Demirören Holding és az egyesült államokbeli Scientific Games által alkotott Sans Girisim 0.2 százalékos bevétel-megosztási ajánlatával nyerte el az Iddaa működtetésére kiírt pályázatot. A másik kandidáló vállalat, az Iddaa-t 2008 óta irányító Inteltek fellebbezést nyújtott be, amelyben azt kérte, hogy ajánlattételi eljárást lefolytató bizottság ne vegye figyelembe a Sans Girisim pályázatát. A sportfogadó cég működtetésére először tavaly novemberben írtak ki pályázatot, azon csak az Inteltek indult el, így később törölték a kiírást azzal az indokkal, hogy valós versenyhelyzet nem alakult ki.

Néhány órával azelőtt, hogy Demirören bejelentette a lemondását, a TFF közölte, hogy a válogatottal 2002-ben világbajnoki bronzérmes Senol Günest visszahívták szövetségi kapitánynak. A 66 éves szakember június 1-jén kezdi meg a munkát, addig biztosan vezetőedző marad a török Szuperligában harmadik Besiktasnál, amelynek 2004 és 2012 között Demirören volt az elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik