Törökország: Davide Lanzafaméval szerződést bonthat a klubja

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.01.15. 10:28
null
Davide Lanzafame távozik török klubjától (Fotó: Török Attila)
A török másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Adana Demirspor elnöke, Murat Sancak saját közösségi oldalán jelezte, hogy a klub fél év után megválhat Davide Lanzafamétól, a Budapest Honvéd és a Ferencváros korábbi támadójától.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 33 éves támadó nyáron írt alá a török másodosztályban szereplő Adana Demirsporhoz. Lanzafame az új csapatában eddig összesen 12 meccsen lépett pályára – kilenc alkalommal a bajnokságban, háromszor a kupában –, és egy gólt szerzett. A Transfermarkt adatai szerint összesen 317 játékperc jutott neki.

Azt, hogy az Adana Demirspor megválhat tőle, maga a klub elnöke, Murat Sancak közölte a saját Twitter-oldalán, a Nemzeti Sport ugyanakkor úgy tudja, hogy a felek nem bontottak szerződést, így hivatalos bejelentés egyelőre nincs az ügyben.

 

Lanzafame az olasz élvonalban öt együttesben is játszott, majd először 2013-ban futballozott a Budapest Honvédban, ahova 2016-ban visszatért, és bajnoki címre vezette a kispestieket. A 33 éves játékos 2018-ban egy idényre a Ferencvároshoz igazolt, amellyel szintén bajnoki aranyérmet nyert, majd másodszor is visszatért a Honvédhoz, amellyel elhódította a Magyar Kupát. Mindkét magyarországi klubjával egyszer-egyszer lett gólkirály. Ezután jött a török kaland.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik