Törökország: a Fenerbahce a bajnokság felfüggesztését kéri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.05. 13:06
Mint arról beszámoltunk, ismeretlenek puskával támadtak a török Fenerbahce labdarúgócsapatának buszára a Rizespor otthonában 5–1-re megnyert bajnoki mérkőzés után. Az isztambuli együttes a hivatalos honlapján megjelentetett közleményben leírja, hogy amíg nem azonosítják be a tetteseket, a bajnokság felfüggesztését kérik a török szövetségtől.

A Fener buszának sofőrje, Ufuk Kiran megsérült a támadás következtében, míg a szakmai stáb és a játékosok megúszták az attakot a törökországi híradások szerint. A pilóta kritikus, de stabil állapotban fekszik a kórházban.

„Amíg a Fenerbahce és a közvélemény nem kap kielégítő választ a történtekre, elkerülhetetlen a bajnokság felfüggesztése. A futball elcsendesült, a vér folyt. A Fenerbahce számára létfontosságú, hogy kézre kerítsék és megbüntessék az elkövetőket” – szól az isztambuli együttes közleménye.

Az isztambuli csapat hazafelé tartó járműve Rizétől 80 kilométerre, Trabzon közelében kelt át egy hídon, amikor váratlanul egyelőre nem azonosított fegyveresek bukkantak fel és tüzet nyitottak a buszra. A beszámolók szerint Serdar Kilic, a Fenerbahce biztonsági vezetője még idejében behúzta a vészféket, megakadályozva ezzel, hogy a busz az oldalára dőljön, és a játékosok súlyos sérüléseket szenvedjenek.

A baleset után a Fener játékosai fegyveres kísérettel folytatták útjukat a trabzoni repülőtér felé, ahonnan magángéppel tértek vissza Isztambulba.

„Nincs mit mondanom. Mit tettek a játékosaink, hogy ezt érdemelték? Hamarosan bombatámadást lesznek kénytelenek átvészelni” – háborgott a Fener képviseletében Mahmut Uslu.

A török sportminiszter, Akif Cagatay Kilic az NTV Spor érdeklődésére elmondta, a jelenlegi helyzetben minden lehetőséget megvizsgálnak, így a bajnokság időleges befejezését is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik