Topligák: négy Man. City-játékos is jobb volt Messinél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.31. 10:10
null
Az elmúlt hat hónapban David Silva jobb teljesítményt nyújtott Lionel Messinél is (Fotó: AFP, archív)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) kifejlesztett egy új modult, melynek segítségével a kíváncsi futballrajongók megnézhetik, az öt legerősebb európai bajnokságban (Bundesliga, La Liga, Ligue 1, Premier League, Serie A) mely játékosok nyújtották a legjobb teljesítményt az elmúlt fél évben.

 

A teljesítmény-értékelő mellett továbbá készült más program is: össze lehet hasonlítani két labdarúgót a CIES által számolt piaci értékük alapján, emellett a játékosok különböző mutatóival lehet szemezgetni, mint a keménység a testi kontaktusoknál, a labdaszerzések száma vagy épp helyzetkialakítás és a lövési hatékonyság.

A teljesítmény-modulnál különböző időszakokra is lehet keresni, így a kíváncsi rajongók a heti, a havi, a háromhavi és a hathavi lebontás közül választhatnak.

A kereső segítségével így például azt is megtudhatjuk, hogy az elmúlt fél évben David Silva, a Manchester City játékmestere nyújtotta a legjobb teljesítményt, de mögötte is három City-játékos található: a második Fabian Delph, a harmadik Fernandinho, míg a negyedik Nicolás Otamendi.

Az első, nem Pep Guardiola együttesét erősítő futballista Paulo Dybala (Juventus), aki Lionel Messivel, a Barcelona klasszisával és Raheem Sterlinggel (Man. City) holtversenyben az ötödik helyre fért oda.

A CIES számításai az OptaPro statisztikai oldal adataira támaszkodnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik